Život

Ponedeljak, 06.06.2022.

13:24

"Eko ratnici" princ Hari i Megan Markl ponovo na udaru kritika: "Treba ih uhapsiti"

Princ Hari i Megan Markl, koji su bili u Velikoj Britaniji na proslavi platinaste proslave jubileja Elizabete II, kritikovani su na internetu jer su navodno putovali privatnim avionima uprkos tome što je par obećao da će stremiti ka "održivijoj budućnosti tako što će postati neto nula do 2030. godine".

Izvor: B92

Foto: Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su, kako se izveštava, otputovali u Britaniju privatnim avionom iz Santa Barbare u sredu, 1. juna, a takođe su privatno odleteli u Kaliforniju u nedelju, 5. juna, čak i pre nego što su se završili događaji u čast kraljice.

"Licemer": Prvo drži lekcije o zagađenju, a onda leti privatnim avionom

"Dejli mejl" je izvestio da je par zajedno sa svojom decom – trogodišnjim Arčijem i jednogodišnjom Lilibet Dajanom – poleteo sa aerodroma Farnboro, zapadno od Londona, u poslepodnevnim časovima - i to, kako je izvor naveo, bez pompe.

"Samo su otišli. Nisu se zadržali na povorci za platinasti jubilej", navodi se.

Prema izveštajima, porodica Saseksa stigla je u Kaliforniju oko šest uveče. Otputovali su kući u crnom Rendž Roveru.

"Privilegovani licemer, nema dana radnog staža" - princ Hari izazvao bes svojom izjavom

Međutim, činjenica da je par uzeo privatni avion za povratno putovanje uprkos tvrdnji da "rade na dostizanju neto nulte emisije ugljenika do kraja ove decenije" iznervirala je javnost. U novembru prošle godine, Hari i Megan su na svom sajtu "Archewell" podelili: "Dok se globalni lideri sastaju na COP26 da bi se posvetili rešenjima za našu klimatsku krizu, svi mi u Arčevilu, predvođeni vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa, delimo naše obećanje prema održivijom budućnosti tako što ćemo postati neto nula do 2030".

Dok Leonardo Dikaprio ispija koktel na superjahti, na mrežama ga optužuju da je prevarant

Međutim, njihov najnoviji potez isprovocirao je komentatore na društvenim mrežama. "Princ Hari i Megan primećeni su nakon što su sleteli svojim privatnim avionom nazad u SAD sa jubilarnog putovanja Nemojte nikad više nikome pričati o klimatskim promenama! Nikada! Licemeri"; "Nije ih bilo briga za planetu"; "Farsa. Princ Hari i njegova supruga su upravo leteli privatnim avionom iz Kalifornije u Veliku Britaniju. Uhapsite ih zbog klimatskih zločina!", samo su neki od komentara na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

12 h

Podeli: