Aktuelno 2

13.06.2024.

20:57

Da li je iOS 16 prošle godine bio popularniji nego iOS 17 danas?

Apple je nedavno javnosti prikazao iOS 18 i iPadOS 18, operativne sisteme koji su, najviše zahvaljujući AI, najnapredniji do sada.

Izvor: Bug

Da li je iOS 16 prošle godine bio popularniji nego iOS 17 danas?
Shutterstock/Framesira

Podeli:

Dok će ti sistemi postati dostupni za korišćenje svima tek na jesen, korisnici se i dalje moraju zadovoljiti iOS-om 17 i iPadOS-om 17.

Međutim, tehnološki gigant iz Kupertina objavio je podatke koji pokazuju koliko iPhone i iPad uređaja trenutno koristi aktuelne funkcije mobilnih operativnih sistema. Apple nije naveo tačne brojke, ali je zato naveo procente koji pokazuju dosta.

Naime, 77% svih aktivnih iPhone uređaja koristi iOS 17, dok ih je iOS 16 u ovo vreme prošle godine koristilo čak 81%. Što se tiče iPada, njih 68% koristi aktuelnu verziju operativnog sistema, a prošle godine je verziju iPadOS 16 koristilo 71%.

Kada se gledaju uređaji predstavljeni u protekle četiri godine, procenat se ipak povećava – 86% za iPhone i 77% za iPad. Ipak, kako prenosi MacRumors, situacija bi trebalo da bude drugačija kod predstojećeg iOS-a 18 i iPadOS-a 18, jer je ipak reč o velikom osveženju koje će svi da osete.

Podeli:

Tagovi

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: