Hronika 58

13.06.2024.

21:16

Sutra bez nastave u OŠ "Jovan Dučić"; Stravično nasilje: Majka učenika fizički napala nastavnicu zbog ocene

Odlukom kolektiva O.Š. “Jovan Dučić” sutra neće biti nastave u toj školi, nakon što je nastavnica biologije u OŠ “Jovan Dučić” koju je danas fizički napala majka učenika petog razreda, zadobila više povreda, a između ostalog i kontuziju grudnog koša.

Izvor: Blic.rs

Sutra bez nastave u OŠ "Jovan Dučić"; Stravično nasilje: Majka učenika fizički napala nastavnicu zbog ocene
RINA

Podeli:

Savet roditelja O.Š. “Jovan Dučić” na Novom Beogradu pozvao je sve roditelje da se sutra okupe ispred škole povodom ovog stravičnog nasilja, prenose Blic. 

"Skupom ispred škole pozivamo sve roditelje da pokažu, najpre deci, a nažalost moramo i mnogim roditeljima, da smo protiv nasilja generalno, a posebno protiv vršnjačkog i nasilja nad onima kojima poveravamo svoju decu! Prosvetni radnici moraju da se podignu na mnogo viši nivo poštovanja, jer je budućnost naše dece u njihovim i našim rukama", navodi se u dopisu Saveta roditelja O.Š. “Jovan Dučić”.

Podsetimo, majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku.

"Pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta", rekla je za “Blic” učiteljica u OŠ “Jovan Dučić” koja je u pratnji povređene koleginice otišla u bolnicu.

Kaže da je nastavnica biologije da bi rešila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umesto rešenja, došlo je do užasnog nasilja.

"Govorila joj je užasne stvari 'Ne znaš ti kučko ko sam ja, je*aću ti mater'", rekla je učiteljica za “Blic”.

Onda je zapretila da će da ide kod direktorke što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

Do napada je došlo kada je majka petaka nezadovoljna zaključenom “dvojkom” došla u školu i po rečima napadnute nastavnice, najpre je vređala, a potom i krvnički pretukla. 

Podeli:

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: