"Hteo je da pljune u lice našem narodu" - Merima Isaković o Lečićevom poligrafu

Glumica Merima Isaković prokomentarisala je to što je glumac Branislav Lečić, nakon optužbe Danijele Štajnfeld da ju je silovao, objavio video-snimak posle poligrafskog testa.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

19:43

Foto: Printscreen/RTS

"Čula sam da je Lečić poslao poljubac u kameru, pobednički izlazeći sa poligrafskog testa i hvaleći se 'prošao sam poligraf'. Ne znam da li je ovim hteo da pokaže pobedonosnu bezobzirnost iz sopstvene neinteligencije ili je hteo da pljune u lice našem narodu, smatrajući nas neinteligentnim? Naširoko je poznato da su najpoznatije psihopate, mnogobrojne ubice mnogostrukih žrtava, 'prošle poligraf'", rekla je Merima Isaković za "Nedeljnik".

Merima Isaković je Lečića okarakterisala kao osobu koja nema stida.

"Samo u reklamnim materijalima firmi koje prodaju poligraf je napisano da je tačnost poligrafa oko 90 odsto. Nacionalni biroi naučnih istraživanja širom sveta smatraju da ne postoje naučne činjenice koje mogu da u značajnoj formi podrže bilo kakvu preciznost poligrafa. Udruženja psihologa širom sveta, klinički psiholozi i neuropsiholozi se ne oslanjaju na podatke dobijene poligrafom, smatrajući da nema dovoljno naučnih dokaza da poligraf-test može precizno detektovati laž. Kažu da poligraf pokazuje relativno tačne podatke kod ljudi koji još uvek imaju savesti i morala, ali da oni koji lako lažu i nemaju osećanja empatije prema žrtvama lako prevare poligraf. Ko obraza nema, nema šta da mu se zacrveni. Ko stida nema, duše nema, tog nema šta da zaboli", navela je Merima Isaković, koja je i psihološkinja.

Podsetimo, Merima Isaković je prvi put opisala stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: