Ako satima "padate na nos" sređujući kuću, moguće je da ovde grešite!

Život

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2019.

09:30

Ako satima
Vileda æe vam vratiti osmeh/Foto: macniak/depositphotos

Uobičajene greške svake domaćice su loša organizacija i loša sredstva za čišćenje. Dobra vest je da su obe greške odmah popravljive!

Dobra organizacija je pola posla, a kada je čišćenje u pitanju, to podrazumeva dobre deterdžente, čistače, krpe. Osim toga, važna je i dobra volja. Ako vas užasno mrzi da ribate, olakšajte sebi nekom super muzikom koja će napraviti dobru atmosferu. Možete zapaliti i mirisnu sveću ili dodati kap eteričnog ulja u kesu usisavača. Podelite poslove na dnevne, nedeljne, mesečne i sezonske.

Evo kako da išćenje kuće iz horora prebacite u romansu:

Za početak, OBEZBEDITE NAJBOLJU POMOĆ: ČISTITE PROSTORIJU PO PROSTORIJU
Dobra organizacija je pola posla/Foto: Promo, Vileda
I to prema određenom redosledu. Tako ćete brzo videti prve rezultate i entuzijazam će rasti. Ako ne spadate u tipove koji sve planiraju, važno je da primećujete stvari oko sebe i sami uvidite gde leže izvori prašine i bakterija i koliko ih često treba uklanjati.

REŠITE SE NEPOTREBNIH STVARI
Lakše je èistiti rašæišæene prostorije/Foto: Promo, Vileda
Želite li stvarno da primetite da ste čišćenjem uneli red u svoj dom, eliminišite suvišne stvari, sve ono što niko od ukućana ne upotrebljava, nikome se ne sviđa, polomljeno je ili ne radi. Rešite se stvari koje ne koristite i koje sakupljaju prašinu na policama i ormanima. Spremanje će biti lakše u kući u kojoj nema suvišnih predmeta.

OPERITE JASTUKE, OČISTITE TROSEDE

Posebnu pažnju posvetite prekrivačima, kaučima i jastucima koji svakodnevno sakupljaju prašinu, znoj... Temeljito očistite i trosede, sredite ormane i police i kuhinjske elemente. Na tržištu postoje odlična sredstva za odmašćivanje kojima ćete jednostavno očistiti svu masnoću nakupljenu na elementima, rerni...

SIRĆE ZA ČIŠĆENJE KUĆNIH UREĐAJA
Kuhinju održavajte redovno i lako/Foto: promo, Vileda
Redovno čistite unutrašnjost uređaja - na prvom mestu frižider, rernu i mašinu za sudove. Neprijatne mirise najbolje ćete odstraniti vodom u koju ste dodali sirće. Mašinu za sudove najbolje ćete očistiti od tvrdokornog kamenca tako što ćete je praznu uključiti i uliti u nju šoljicu sirća.

I najvažnije: zabavljajte se jer vaša kuća je odraz vaše duše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: