Zdravlje

Ponedeljak, 26.02.2024.

11:22

Sanjate erotske snove? Evo šta to znači

Prema doktorki Filis R. Koč-Šeras, kliničkoj psihološkinji i autorki knjige "The Dream Sourcebook", važno je razmisliti o tome kako se osećate zbog samog sna pre nego što prebrzo donesete zaključke na javi.

Izvor: klix.ba

Sanjate erotske snove? Evo šta to znači
Foto: Shutterstock/LightField Studios

"Budite oprezni kada preuzimate tuđu interpretaciju značenja vašeg sna. Razmislite o svonjim osećajima i asocijacijama na događaje i likove, a zatim vidite kakvu poruku oni mogu imati za vas", kaže ona.

Ovo je šest uobičajenih snova o seksu, ali i njihova značenja.

Snovi o varanju partnera

Snovi o varanju partnera mogu značiti dve stvari. Suočavate se s određenom krivicom (ali ne nužno zbog varanja) ili doživljavate neku ponovnu potvrdu strasti koju imate s partnerom. Ako ti snovi o varanju iskoče pre vašeg venčanja (što je uobičajeno), to predstavlja novost vaše seksualne strasti. Dakle, ne morate da se brinete kada snovi o seksu uključuju vašu neveru.

Snovi o partneru koji vas vara

Postoji velika verovatnoća da snovi o vašem partneru koji vas vara znače da ste u bunilu, da se osećate zapostavljeno ili da vam na neki način treba pažnja. San o partnerovoj prevari takođe može odražavati probleme unutrašnjeg samopoštovanja i poverenja. Razmotrite kontekst situacije i osećanja koja imate u snu. Ovo su tragovi značenja seksualnog iskustva za vas.

Snovi o seksu sa slavnom osobom

Ko nije sanjao san u kojem vodi ljubav s nekom slavnom osobom? Iako je potpuno bezopasno sanjati seks s nekim koga verovatno nikada nećete ni upoznati, ako sanjate da imate seks s poznatom osobom, to može značiti da imate intenzivnu želju da budete uspešni i prepoznati po tom uspehu. Uglavnom, i vi želite biti zvezda!

Snovi o orgazmu

Sanjati da doživljavate orgazam nije previše loše jer simbolizuje "elektrizirajući završetak nečega". Snovi o orgazmima takođe mogu značiti da vam jednostavno treba da vodite jubav u stvarnom životu ili da prebrodite sve nedostatke s kojima se možda suočavate u svom seksualnom životu. Ako je to slučaj, razmislite o tome da se posavetujete sa seksualnim terapeutom u stvarnom svetu.

Snovi o seksu s osobom istog pola

Ako ste heteroseksualni i sanjate seks s osobom istog pola, postoje dva moguća značenja za to: ili to znači da istinski volite sebe i imate snažan osećaj samoprihvatanja ili potpuno suprotno, da imate nesigurnosti u svoju muškost ili ženstvenost. Razmotrite osobine osobnosti vašeg seksualnog partnera u snu. Da li biste mogli više da koristite ovu osobinu u svom životu?

Snovi o seksu sa šefom

Iako možda mislite da je to neka vrsta potisnute seksualne želje za šefom, ovaj san predstavlja želju za kontrolom, autoritetom i snažnim osećajem moći. Želite da budete šef u svom stvarnom, budnom životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

20 h

Podeli: