Dr Šekler otkrio: Eksperimentisao sam sa Ivermektinom

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu dr Milanko Šekler otkrio je da je eksperimentisao sa Ivermektinom i naglasio da je korišćenje Pavlovićeve masti u nosu protiv korone primitivan način razmišljanja.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 30.10.2021.

17:45

Dr Šekler otkrio: Eksperimentisao sam sa Ivermektinom
Foto:Screenshot TV Prva

"Ivermektin je stari lek koji je iskorenio mnoge zarazne bolesti i dugo se upotrebljava i u veterinarskoj i humanoj medicini. Ja sam zimus eksperimentisao sa Ivermektinom na grupi životinja, tako što sam ih zarazio virusom korona životinja, koji ne prelazi na ljude", rekao je on, a prenosi Blic.

Dodaje i da nije dobio antivirusno dejstvo, kao i da je ista količina virusa zatečena i kod životinja koje su dobijale Ivermetkin i kod onih koje nisu. Ističe da mnogi ljudi koriste ovaj lek uz dodatnu terapiju, kao i da onda ne mogu da znaju da li je on zaista pomogao ili je u pitanju drugi lek.

On je dao svoje mišljenje u vezi korišćenja Pavlovićeve masti protiv virusa korona.

"To što je Pavlovićeva mast završila u nosu, mogla je i svinjska, to je primitivan način razmišljanja. Jedini efekat ako omastite nos je da neće moći da vam ulaze lagane leteće stvar", rekao je dr Šekler.

Na informaciju da je prodaja Pavlovićeve masti skočila za 20 odsto dr Šekler je rekao da ga to ne čudi.

"Ne čudi me, to je kao reklama za bilo koji proizvod. Ceo sistem potrošačkog društva se bazira na reklamiranju i prodaji do besvesti. Na osnovu reklame kupujete, tražite posao, putujete, glasate i zadužujete se - sve vam je reklama, a sve ostalo je ništa", rekao je on za domaće medije.

Kada je reč o tzv. antivakserima u Srbiji, dr Šekler je rekao da oni nisu problem samo u našoj državi.

"Antivakcioni pokret je stigao kod nas iz Zapadne Evrope, a kod nas se sve loše mnogo lako primi. Propagiranje antivakcerskih stavova iz zapadnih zemalja se izuzetno dobro primio u bivšim socijalističkim evropskim državama. Tim ljudima je ostala percepcija da je ono što država traži sigurno pogrešno, čak i Rusija ima ogroman problem sa vakcinacijom", poentirao je dr Šekler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: