Društvo 6

30.04.2024.

13:17

Još uvek nije sigurno: Naredna tri dana su ključna

Komentarišući današnji zemljotres koji je zatresao Srbiju, meteorolog Ivan Ristić objasnio da je ovo period u kom se na našem području očekuju učestaliji zemljotresi.

Izvor: Blic.rs

Još uvek nije sigurno: Naredna tri dana su ključna
Profimedia

Podeli:

"Ovaj zemljotres od 4 stepena nije opasan, ali moramo da sačekamo tri dana. Ukoliko ih u tom periodu ne bude, onda možemo da kažemo da se tlo smirilo. Međutim, najverovatnije će ih biti. Obično kada jačina zemljotresa pređe 4 stepena, kao danas, slede i naknadni potresi koji i te kako mogu biti i jači", objasnio je Ristić.

"Mi upravo sada ulazimo u period kada su najčešći potresi na Balkanu, kako kod nas, tako i u okolnim zemljama. Do početka leta su se desili najveći potresi na ovom prostoru", zaključio je on.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: