Tuširate se vrućom vodom? Razmislite još jednom

Ukoliko volite da se tuširate vrućom vodom zimi, pogledajte šta o tome kažu dermatolozi

Izvor: B92, 24sata.hr
Podeli
Foto. Shutterstock/carol.anne
Foto. Shutterstock/carol.anne

Koža na svom površinskom sloju koima prirodna ulja koja joj pomažu da se štiti, kao i da sačuva svoje osnovne funkcije. Pogrešna nega može da ih ispere, nakon čega ona ostaje nezaštićena pa se brže peruta.

Stoga nije preporučljivo da se tuširate vrućom vodom. Iako smo sigurni da prija, ono isušuje kožu i skida sa nje prirodna ulja.

"Ako se zimi tuširate vrućom vodom, možda ćete nakon nekog vremena da primetite pojavu svraba, iritacije i upale kože, a naročito ako ste skloni upalnim stanjima kože poput ekcema ili psorijaze", kaže dr Loreta Ciraldo, dermatolog iz Majamija.

Zato nakon tuširanja, doktorka predlaže nanošenje kreme na kožu dok je još vlažna, naročito zimi.

"Bitno je da kremu nanesete nekoliko minuta nakon tuširanja. Naime, ovime ćete pojačati delovanje kreme i omekšavanje kože", kaže ona i dodaje da idealne kreme za telo sadrže sastojke poput lipida i ceramida, ali i glicerin i hijaluronsku kiselinu.

Samo desetak minuta mazanja svaki dan nakon tuširanja preporodiće kožu. Odmah ćete primetiti da se tokom dana ne isušuje i ne peruta toliko, kao i da je elastičnija i u boljem stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu