Zdravlje

Sreda, 10.01.2024.

13:23

U Srbiji aktuelna tridemija: Virusi se lako prenose, a evo šta kažu stručnjaci VIDEO

Dok tridemija hara Srbijom, jedan naš lekar koji radi u Danskoj otkrio je čak 7 virusa istovremeno kod jednog pacijenta. Gosti emisije "Jutro" na Prva TV bili su dr Aleksandra Vojvodić, dermatovenerolog i supspecijalista alergologije i kliničke imunologije, i prof. dr Borislav Kamenov, imunolog.

Izvor: B92, Prva TV

U Srbiji aktuelna tridemija: Virusi se lako prenose, a evo šta kažu stručnjaci VIDEO
Foto: Shutterstock/IVASHstudio

Tridemija podrazumeva udruženje virusa i to je spoj korone, gripa i respiratorne infekcije. Ono na čemu moramo da radimo jeste poboljšanje imuniteta.

“Virusi se lako prenose, pogotovo kada smo u malim prostorijama. Prenos je kapljični, a da se odbranimo od samih virusa, moramo da radimo na jačanju imuniteta“, rekla je doktorka Aleksandra Vojvodić.

Na imunitetu mora konstantno da se radi, a kašalj koji traje i po nekoliko dana može da se zaustavi uz pomoć lekova.

“Činjenica je da mi možemo da zaustavimo kašalj uz pomoć lekova, ali to nije rešenje, to je samo rešenje simptoma. Mi se danas nalazimo u situaciji narušavanja imuniteta i to traje dugo. Moramo da se bavimo prevencijom“, rekao je dr Kamenov.

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: