Svet 34

15.05.2024.

20:43

Fico u kritičnom stanju, operacija i dalje traje

Slovački premijer Robert Fico i dalje je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju i njegova operacija i dalje traje, izjavio je večeras ministar odbrane Robert Kalinjak na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom unutrašnjih poslova Matušom Šutaj Eštokom.

Izvor: Tanjug

Fico u kritičnom stanju, operacija i dalje traje
Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Podeli:

Kalinjak je dodao da operacija traje već tri sata. Šutaj Eštok je rekao da je mogući motiv napada na Fica političke prirode i dodao da je napadač ispalio pet metaka na Fica, prenosi Rojters.

Pozvao je ljude da na društvenim mrežama ''ne šire mržnju'', i dodao da će u narednom periodu biti pojačana zaštita državnih funkcionera i političkih predstavnika i vladajuće koalicije i opozicije, kao i pojedinih medija.

On je istakao da će više detalja saopštiti sutra. Ranije danas posle sednice Vlade u gradu Handlova, izvršen je atentat na predsednika Vlade Slovačke kada je napadač iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

Policija je identifikovala napadača kao pisca i pristalicu opozicione stranke Progresivna Slovačka po imenu Juraj Cintula, rođen 1953.

Podeli:

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: