Signal je sada bolji od WhatsApp-a i u oblasti razmene fotografija

Milioni fotografija svakodnevno se šalju putem aplikacija za razmenu poruka. Da bi bili sigurni da ne opterećuju servere, većina messenger-a, uključujući WhatsApp, kompresuje datoteke koje šaljete. Međutim, Signal sada uvodi opciju slanja 4K fotografija kada želite da pošaljete sliku u originalnom kvalitetu.

Izvor: Androidpolice
Podeli
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Opcija za slanje lveće rezolucije fotografija trenutno je dostupna u najnovijem Signalu beta v5.11.0 - a možete je preuzeti iz APK Mirror-a. Jednom kada preuzmete ažuriranje, ne morate više da se petljate oko bilo kakvih podešavanja. Dok šaljete sliku, jednostavno dodirnite ikonu slike u donjem levom uglu i odaberite High da biste poslali 4K slike.

Ako pokušavate da zamislite kako ova promena u kvalitetu izgleda u praksi pomoću ove postavke, evo primera.

Slika rezolucije 6944 x 9248 piksela, teška 11,6 MB, primaoca stiže rezolucijom 3075 x 4096 piksela i veličinom datoteke 1,4 MB. Kada se pošalje sa podešavanjem Standard, ista slika se smanjuje na rezoluciju od 1201 x 1600 piksela i veličinu datoteke od 204 KB.

Iako razlika između ovih slika ne mora nužno biti osetljiva, dobro je što Signal nudi svojim korisnicima mogućnost slanja slika višeg kvaliteta. Ukoliko vam nešto znači, Telegram vam omogućava prenos slika u punoj veličini. Tehnički, WhatsApp takođe omogućava prenos slika veće rezolucije ako ih pošaljete kao dokument, ali to nije tako jednostavno kao što bismo želeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu