Tehnopolis

Subota, 21.10.2023.

12:33

Da li vam nedostaju mali telefoni? ANKETA

Ne prave ih više kao nekad...

Izvor: The Verge

Da li vam nedostaju mali telefoni? ANKETA
Foto: Shutterstock/Lukmanazis

Na tržištu već dugo nema telefona koji imaju sve potrebne performanse, a istovremeno mogu fino da stanu u džep i koriste se jednom rukom, uz dimenzije koje odgovaraju nekim ranijim uređajima (nadamo se da se sećate Moto X 2013).

U pokušaju da otkrije zašto više nema istinski kompaktnih telefona, portal The Verge je razgovarao sa Bendžaminom Brajantom, vođom projekta "Small Android Phone" koji za cilj ima da napravi telefon manjih dimenzija.

U neku ruku, projekat nije odmakao mngoo u poslednje vreme, jer je i dalje enigma kako napraviti displej telefona a da se ne žrtvuju željene performanse. Nimalo, takođe, ne pomaže ni to što proizvođači malih displeja ne daju licencu.

"Problem je u tome što Apple ima ekskluzivna prava za diplej iPhone Mini telefona. Bez obzira na to što je ta serija prestala sa proizvodnjom, Samsung ne može da nam dozvoli pristup", rekao je Brajant prošlog meseca pratiocima na društvenim mrežama.

Sada, rekao je da su dobili podršku od američkog odseka Samsunga, ali da moraju da odobrovolje i čelnike u Južnoj Koreji. Druge opcije uključuju kupovinu iPhone Mini telefona, kao i korišćenje delova sa Oppo Find N2 modela.

Međutim, teško da ćemo do malog Android telefona doći u neko skorije vreme - kako vreme prolazi, trend su sve veći telefoni, a brendovi koji ovo pokušavaju da ublaže fold i flip modelima moraju još dosta da porade kako bi zainteresovali širu javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: