Capcom na meti hakera: Ukraden 1 terabajt podataka, traže novac za otkup

Japanska kompanija Capcom je pretrpela težak sajber-napad u kojem je grupa hakera kroz ransomware došla do terabajta privatnih podataka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 06.11.2020.

10:59

Capcom na meti hakera: Ukraden 1 terabajt podataka, traže novac za otkup
Foto: depositphotos/360ber

Grupa hakera je koristila Rangar Locker ransomware kako bi došla do poverljivih podataka, koji su preuzeti sa servera smeštenih u kancelarijama u Japanu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Ugrožene su lične informacije klijenata i zaposlenih, informacije o formiranim ugovorima, finansijske informacije. Među ovim informacijama nisu spomenuti lični podaci kupaca, što je generalno dobra vest.

Finansijske informacije detaljno otkrivaju prodaju video-igara, dodatnog sadržaja, poreza na prihod i sličnih informacija. Među 1TB podataka se verovatno nalaze i neke informacije o nadolazećim video-igrama, ali grupa hakera nije otkrila sve detalje, prenosi play.co.rs.

Oni za sada traži novac od kopmanije Capcom u zamenu za poverljive podatke, pod pretnjom da će ih prodati na aukciji ili pustiti u javnost ako uslovi ne budu ispunjeni. Tražena suma novca trenutno nije poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: