Novi blic iz Canona oduševiće sve ljubitelje fotografije / VIDEO

Kompanija Canon je, izgleda, odlučila da skrati vreme učenja početnicima u svetu profesionalne digitalne fotografije, bar kada je korišćenje blica u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2018.

18:45

Novi blic iz Canona oduševiće sve ljubitelje fotografije / VIDEO
Prinscreen YouTube/CanonUSA

Njihov novi model Canon Speedlite 470EX-AI je blic koji sam odeređuje nabolji ugao koji će zauzeti, pre samog pritiskanja okidača fotoaparata.

Speedlite 470EX-AI u osnovi, oko koje se rotira, kao i u šraki, preko koje se preklapa, ima motore koji ga pokreću. Ugrađeni senzori određuju kako će se blic okrenuti.

Kada fotograf dva puta lagano udari prstom po okidaču aparata, blic se sam usmeri prema predemetu koji se fotografiše, zatim izračuna razdaljinu i okrene se prema plafonu.

Potom se preorjentiše, i postavi u položaj za koji misli da je najbolji za snimanje planirane fotografije, kako bi se postigao idealan balans svetla na predmetu koji se fotgrafiše, piše The Verge. Blic je u stanju da se sam postavi nezavisno od položaja aparata tokom fotografisanja, odnosno da li je položen ili uspravan. Domet senzora je sedam metara.

Postoji i poluautomatski režim rada, kod koga je neke parametre moguće podešavati ručno.

Speedlite 470EX-AI, međutim, ima i neka ograničenja. Ukoliko ga pustite "da se namesti", a potom odlučite da promenite položaj snimanja, moraćete da sačekate da blic obavi celu operaciju iz početka.

Canon Speedlite 470EX-AI će se na tržištu naći u aprilu ove godine, po ceni od 399 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: