Najbolji Windows laptop je - MacBook Pro?

Ako je verovati novoj studiji, “najbolji Windows laptop” je Apple MacBook Pro.

Huffington Post
Podeli

Ovaj 13-inčni laptop zauzeo je prvo mesto među laptopovima koji imaju Microsoftov Windows operativni sistem u istraživanju firme Soluto.

MacBook Pro od 15 inča dospeo je takođe na listu najboljih i to na šesto mesto. Tu se nalaze još i Acer, Dell i Lenovo.

Soluto studija oslanjala se na podatke prikupljene između januara i aprila ove godine o više od 37 hiljada korisnika laptopa koji koriste usluge Soluto mreže.

Kompanija je merila rezultate 1,34 miliona startup-ova, 224,144 crash-ova, 250.791 “hang”-ova (kada računar ne reaguje na komande) i 82.251 “plavih ekrana smrti”.

Soluto je objavio da je 90 odsto mašina u studiji koristilo Windows 7, dok je samo 10 odsto imalo Windows 8.

MacBook uređaji u studiji bili su jedini koji su imali takozvanu “čistu” instalaciju Windowsa. Tačnije, nisu imali crapware, odnosno softver koji proizvođači obično instaliraju u uređaje pre operativnog sistema.

Soluto planira da ponovi studiju, ali će sledeća poređenja koristiti isključivo laptopove sa “čistom” instalacijom Windowsa.

.

Vesti

Bez budućnosti za netbook računare

Prema izveštaju analitičke kompanije iSuppli, očekuje se kako će broj isporučenih netbook računara do 2015. pasti na nulu. Ovi jeftini i lako prenosivi računari su svoje najbolje dane davno preživeli, navode u kompaniji, a situacija će postajati sve gora i gora, posebno zahvaljujući uređajima poput iPada.

Vesti utorak 30.04. 21:32 Komentara: 16

Skype od danas u okviru Outlooka

Skype je od danas u Engleskoj sastavni deo servisa Outlook, nakon što ga je Microsoft ugradio u u elektronsku poštu, pa će korisnici od sada preko njega moći da prave video pozive i šalju instant poruke.

Vesti utorak 30.04. 18:50 Komentara: 7
strana 1 od 78 idi na stranu