Facebook već uvodi promene

Iako se očekivalo da će promene biti najavljene sutra, na konferenciji f8, veći deo korisnika koji se ovoga jutra uloguju na svoj Facebook nalog naići će na nešto drugačiji interfejs.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2011.

09:29

Default images

Redizajnirani News Feed podrazumeva da će centralni deo biti rezervisan za najpopularnije priče.

O tome koje su najpopularnije, Facebook odlučuje na osnovu vašeg odnosa sa određenom osobom, broja komentara ili lajkova i drugih faktora, a u gornjem levom uglu nalaziće se plavi trougao. Ukoliko se u ovom delu budu nalazite priče koje vam nisu zanimljive, možete izabrati da im sklonite oznaku top story.

"News Feed će se sada ponašati kao lični magazin. Ne morate brinuti da ćete propustiti važne stvari. Sve vaše vesti nalaziće se na istom mestu sa najinteresantnijim pričama na vrhu. Ukoliko niste posećivali Facebook neko vreme, prve stvari koje videti biće najpopularnije fotografije ili statusi postavljeno u vreme vašeg odsustva. Oni su označi plavom bojom u uglu", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Da li vam se promene dopadaju možete nam reći u komentarima, ali i u okviru ankete na našoj Facebook strani.
Sa desne strane ekrana, sada ćete imati ticker na kome se prikazuju trenutne aktivnosti vaših prijatelja.

Osim ove promene, Facebook će smanjiti i količinu mailova koje stižu na adrese korisnika, a čiji su sadržaj ranije bile različita obaveštenja. Umesto njih, sada ćete na mail dobijati samo preglede najvažnijih priča.

U inboxu će vas ovog jutra sačekati mail od Facebooka koji vas obaveštava o ovim promenama, ali i načinu na koji možete podešavanja vratiti na staro, ukoliko vam to odgovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: