WhatsApp bi mogao da olakša četovanje na više telefona i tableta

Prema svemu sudeći, WhatsApp radi na funkciji koja će korisnicima omogućiti da četuju preko istog naloga na više telefona, ili na telefonu i tabletu.

Izvor: B92, Verge

Petak, 29.04.2022.

12:09

WhatsApp bi mogao da olakša četovanje na više telefona i tableta
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Kako otkriva sajt WABetaInfo, beta verzija aplikacije ukazuje na mogućnost registrovanja uređaja koji se koristi kao "prateći", skeniranjem koda pomoću glavnog telefona na kojem se koristi WhatsApp.

U ranijom verzijama bete, otkriveno je da bi uređaji mogli da dobiju mogućnost sinhronizovanja nedavnih poruka, uprkos tome što nemaju end-to-end enkripciju. Tu je i vodič sa instrukcijama korisnicima kako da koriste WhatsApp na drugom uređaju.

Sve navedeno predstavlja jasne dokaze da je u pripremi pomenuta funkcija, koja će omogućiti korišćenje WhatsApp naloga i razgovora na više uređaja. Sve funkcije su otkrivene u Android verziji aplikacije. Za sada nije poznato da li će opcija postojati i za iOS verziju WhatsAppa, kada postane zvanično dostupna.

WhatsApp tehnički podržava korišćenje naloga na više uređaja, preko Linked Devices funkcije, ali ona trenutno podržava samo računare kao sekundarne uređaje. Funkcija je dostupna i za iOS i za Android.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: