"Debeljko" se vraća, ovoga puta u originalnoj veličini VIDEO

Retro Games Ltd. iza sebe već ima jedan uspešan projekat oživljavanja nekada megapopularnog računara Commodore 64. Reinkarnacija kultnog kućnog kompjutera iz osamdesetih stigla je početkom 2018. godine u obliku gejming konzole.

Izvor: B92, Bug
Podeli
Printscreen YouTube/THE C64
Printscreen YouTube/THE C64

Jedina zamerka zaljubljenika u Commodore 64 bila je ta što se radilo o mini-izdanju, kome je tastatura bila samo ukras.

Zato je proizvođač, krajem prošle godine, najavio da ima u planu izdati i verziju u pravoj veličini, sa potpuno funkcionalnom tastaturom. Takav model ni po ničemu ne bi trebalo da se razlikuje od originalnog Commodore računara.

Sada je konačno poznat i datum kada će The C64 krenuti u prodaju – 5. decembar 2019. godine.

Budući da će biti veći i da će imati funkcionalnu tastaturu i cena će mu očekivano biti veća. Trenutno je moguće prednaručivanje, na osnovu čega je poznato da će The C64 na evropskom tržištu koštati oko 120 evra.

The C64 će moći da se koristiti u tri različita moda: C64, VIC 20 i Games Carousel. Uz njega stižu 64 igre: Boulder Dash, Bounder, Cyberdyne Warrior, Cybernoid II, Deflektor, Destroyer, Impossible Mission, Impossible Mission II, Super Cycle, Sword of Fargoal, Temple of Apshai Trilogy, Winter Games i mnoge druge.

Kupci ove retro gejming konzole u pakovanju dobijaju jedan džojstik, sve potrebe kablove (HDMI i USB), adapter za struju i štampana uputstva. The C64 podržava rezolucije ekrana sve do HD-a.

Budući da The C64 ima i USB portove, moguće je učitati i druge igre ili gejming aplikacije, kao i pomoću BASIC-a, isprogramirati sopstvene. Detaljnije specifikacije uređaja dostupne su na zvaničnom sajtu proizvođača, a kompletan spisak igara možete videti OVDE.

strana 1 od 2 idi na stranu