SP: Kapelo precrtao Pogrebnjaka

Selektor Rusije Fabio Kapelo naknadno je izostavio napadača Pavela Pogrebnjaka sa preliminarnog spiska za Svetsko prvenstvo u Brazilu od 30 igrača.

Izvor: JT

Petak, 16.05.2014.

15:52

Default images

Kapelo je u ponedeljak uvrstio Pogrebnjaka u reprezentaciju, što je za mnoge predstaljalo iznenađenje, a četiri dana kasnije je italijanski stručnjak izvršio korekciju.

Vodeći strelac u ruskoj igi Artem Džuba prebačen je na rezervni spisak, zajedno sa defanzivcima Aleksandrom Anjukovim i Aleksejom Berezutskim, kao i veznim igracima Vladimirom Bistrovim i Jurijem Gazinskim.

Fudbalski savez Rusije je saopštio da će se napadač Denis Čerišev pridružiti timu, kako bi stekao iskustvo, ali da neće putovati u Brazil.

Rusija će na Svetskom prvenstvu, koje se igra od 12. juna do 13. jula, igrati u grupi H sa Južnom Korejom, Belgijom i Alžirom.

Na spisku se nalaze sledeći fudbaleri:
Golmani: Igor Akinfejev (CSKA Moskva), Jurij Lodigin (Zenit Sankt Peterburg), Sergej Rižikov (Rubin Kazanj).
Odbrana: Vasilij Berezutski (CSKA Moskva), Vladimir Granat (Dinamo Moskva), Andrej Ješčenko (Anži Mahačkala), Sergej Ignaševič (CSKA Moskva), Aleksej Kozlov (Dinamo Moskva), Dmitrij Kombarov (Spartak Moskva), Andrej Semenov (Terek Grozni), Georgi Ščenikov (CSKA Moskva).
Sredina terena: Denis Glušakov (Spartak Moskva), Igor Denisov (Dinamo Moskva), Alan Džagoev (CSKA Moslva), Jurij Žirkov (Dinamo Moskva), Aleksej Jonov (Dinamo Moskva), Pavel Mogilevec (Rubin Kazanj), Aleksander Samedov (Lokomotiva Moskva), Viltor Fajzulin (Zenit Sankt Peterburg), Oleg Šatov (Zenit), Roman Širokov (Krasnodar).
Napad: Maksim Kanunikov (Amkar Perm), Aleksander Keržakov (Zenit), Aleksander Kokorin (Dinamo Moskva).

Rezerve:
Odbrana: Aleksander Anjukov (Zenit), Aleksej Berezutski (CSKA) .
Sredina terena: Vladimir Bistrov (Anži), Yurij Gazinskij (Krasnodar).
Napad: Artem Džuba (Rostov).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: