Ilgauskas i zvanično kod LeBrona

Litvanski centar Zidrunas IIgauskas postao je novi član Majami Hita, koja će naredne sezone biti glavni favorit za osvajanje šampionske titule u NBA ligi.

Izvor: AK

Subota, 17.07.2010.

22:41

Default images

Klivlend će Ilgauskausu biti tek drugi tim u NBA ligi, iako 2,21 metar visoki centar u SAD igra od 1996. godine.

Ilgauskas se tako pridružio u Majamiju Le Bronu Džejmsu sa kojim je igrao za Kavse sedam sezona. Zi je 12. bloker svih vremena u NBA ligi sa 1.269 blokada, te 21. skakač sa 5.904 uhvaćene lopte.

Majami se prethodno pojačao i petostrukim učesnikom Ol stara Krisom Bošom, bekom Majkom Milerom i krilom Udonisom Haslemom, a zadržao je i dugogodišnju prvu zvezdu tima Dvejna Vejda.

Sledećih dana se očekuje da Majami dovede Džamala Meglora, Karlosa Aroja i Džuvana Hauarda.

Bred Miler u Hjustonu

Centar košarkaš Čikago Bulsa Bred Miler karijeru će nastaviti u Hjustonu gde će biti podrška (zamana) Jao Mingu u reketu Roketsa.

Menadžer Mark Bartelstajn rekao je da je 2,14 metara visoki Miler potpisao trogodišnji ugovor po kome će zarađivati 15 miliona dolara po sezoni.

U Hjuston će 34-godišnji Miler doći kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Čikagom, za koji je u prošloj sezoni prosečno beležio 8.8 poena i 4.9 skokova po meču.

Ranije je Miler igrao i za Sakramento u kome mu je tokom tri sezone trener bio Rik Adelman, koji sada predvodi Hjuston. Ponovna saradnja
sa Adelmanom, prema rečima Bartelstajna, bila je među glavnim razlozima zbog kojih se Miler opredelio za Hjuston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: