AO: Troicki u drugom kolu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugu rundu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u prvom kolu savladao Španca Alberta Martina sa 3:1.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2009.

06:26

Default images

Troicki je na terenu broj pet, na kojem će igrati i Janko Tipsarević, po setovima slavio 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Protivnik trećeg tenisera Srbije u drugom kolu biće još jedan Španac, 21. nosilac Tomi Robredo koji je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Bobija Rejnoldsa sa 6:2, 7:5, 6:1.

Iako je tri puta gubio svoj servis tokom meča, Troicki je dobro servirao protiv 99. igrača sveta. Osvojio je sasvim solidnih 78 % poena nakon ubačenog prvog servisa, a uz to je imao i 12 aseva.

U prvom setu naš teniser je prvi napravio brejk za 3:1, potom je odmah dozvolio Špancu da se vrati u igru, ali je već u šestom gemu ponovo oduzeo servis protivniku za 4:2. Do kraja seta nije više bilo brejkova i Troicki je poveo sa 1:0 (6:3).

Početkom drugog dela oba tenisera držala su svoje servise, a prvi je popustio Viktor, u šestom gemu (4:2). U narednom gemu naš teniser imao je priliku da se vrati, ali nije iskoristio brejk šansu, i Martin je dobio drugi set sa 6:3.

Treći set Troicki je dobro počeo. Dobio je prva tri gema uz jedan brejk, a u nastavku seta veoma sigurno je održavao svoj servis sve do osmog gema kada bez izgubljenog poena pravi novi brejk i dolazi do prednosti od 2:1 u setovima.

Ipak, već početkom četvrtog seta Španac oduzima servis Viktoru, ali srpski teniser odmah vraća brejk i izjednačuje na 1:1. Nakon toga igrači su držali svoje servise sve do desetog gema kada Viktor koristi prvu meč loptu i rešava duel u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: