Đukić: "Bili smo bolja ekipa"

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 04.11.2007.

22:15

Default images

Posle nerešenog rezultata u utakmici 12. kola fudbalskog prvenstva Srbije izmedju Partizana i novosadske Vojvodine (3:3) u Beogradu, trener "crno-belih" Miroslav Đukić izjavio je da preuzima na sebe odgovornost za sve greške koje su načinili njegovi izabranici tokom meča.

"Verujem u ove momke i sve ono što se danas događalo na našu štetu prihvatam kao sopstvenu odgovornost. Igrači su u teškim vremenskim uslovima dali očekivani doprinos, ali je Vojvodina praktično iz tri šuta na gol postigla isto toliko pogodaka. Tvrdim da smo bili bolja ekipa", izjavio je Đukić na konferenciji za novinare.

Trener "crno-belih" nije želeo da komentariše činjenicu da su posle ubedljivog vodjstva od 2:0 njegovi igrači došli u situaciju da na kraju osvoje samo jedan bod, i to na domaćem terenu.

"Prvenstvo je dugo i ima još puno da se igra. Ovo je samo jedna u nizu od teških utakmica koja nas do kraja jeseni, a pogotovo do kraja šampionata, očekuju. Verujem da će već u narednom susretu igrači pokazati da je ovakav rezultat samo plod nesrećnih okolnosti", tvrdi Đukić.

Trener Vojvodine Ivica Brzić naglasio je da je veoma zadovoljan raspletom derbija, istakavši da je posebno odušsevljen igrom mladog reprezentativca Gojka Kačara, koji je sa tri pogotka praktično sam doneo važan bod svom timu.
Beta
"Bio je to izvanredan derbi i šteta je što nije bilo više publike. Smatram da je Vojvodina zasluženo došla do jednog boda i sada ravnopravno sa Partizanom, bed obzira na bodovnu prednost, ostajemo u trci za osvajanje titule", rekao je Brzić.

On je dodao da je nedeljni rezultat proizvod izvanredne kolektivne igre njegovog kluba, ali je podsetio da je glavnu ulogu, ipak, odigrao Kačar.

"Pokazao je da spada medju vanserijske fudbalere. Dobro bi bilo da takvog igrača zadržimo u našim redovima, ali ako se i dogodi da naš klub mora da proda Kačara, verujem da ta prodaja neće ići prema Crvenoj zvezdi ili Partizanu, nego da će on direktno otputovati u inostranstvo", zaključio je Brzić.

Kapiten mlade reprezentacije i trostruki strelac na utakmici, Kačar, skromno je izjavio da je nerešen rezultat "plod kolektivne igre" njegovog tima, a da je samo sticajem okolnosti baš on postigao sve golove.

"Žao mi je samo što smo igrali pred malim brojem gledalaca. Mislim da je ovo bila utakmica koja je zasluživala mnogo bolji ambijent, jer retko se kod nas dešava da se u derbiju postigne čak šest golova, uz ovoliko obrta", zaključio je Kačar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: