Srbija ostala perfektna posle "ludnice" i plasirala se u četvrtfinale Evrobasketa!

Košarkašice Srbije pobedile su Belgiju rezultatom 70:66 i plasirale se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izvor: LN

Nedelja, 30.06.2019.

20:00

Srbija ostala perfektna posle
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Srpkinje su došle i do treće pobede na Evropskom prvenstvu kojeg su domaćice, posle trijumfa od 55:53 protiv Belorusije i 77:63 protiv Rusije.

Izabranice Marine Maljković su tako preskočile osminu finala i plasirale se direktno u četvrtfinale Evrobasketa, koje će na programu biti 4. jula u beogradskoj "Štark areni".

Srbija će u četvrtfinalu, 4. jula, igrati protiv boljeg iz duela između Švedske i Letonije.

Naše košarkašice se nisu najbolje snašle na početku, što u odbrani što u napadu. Belgijanke su to koristile i u ranom napadu dolazile do poena, ali su Srpkinje krajem prve deonice došle do vođstva.

Ipak, u drugom kvartalu Belgija je bila nadmoćna i taj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 19:10.

Sudije su imale interesantan kriterijum i često dosuđivale faulove u napadu izabranicama Marine Maljković, pa je Belgija na poluvreme otišla sa prednošću od 34:26.

Uživo prenos meča mogli ste ispratiti uz naš LIVE BLOG.
thepedja@gmail.com/STARSPORT
Početkom treće četvrtine Sonja Petrović i Ana Dabović su podigle nivo igre i vratile svoju ekipu u igru, ali samo da bi se protivnice ponovo "odlepile".

Pred poslednju četvrtinu gošće su imale prednost od šest poena, a za samo tri minuta igre Srbija se poenima Jovanović i Bruks vratila u egal (51:53).

Prvo vođstvo Srbiji na opšte oduševljenje publike u Zrenjaninu donela je Petrovićeva na četiri minuta do kraja utakmice, da bi nedugo zatim pogodila uz faul, ali posle nestvarnog pogotka Mestah o tablu uz faul za tri poena.

U poslednji minut se ušlo posle pauze zbog prokišnjavanja krova u zrenjaninskoj hali, a Dabovićeva je mogla da donese novu prednost Srbiji, međutim nije bila precizna sa linije penala.

Milić je bila polovična i odvela Srbiju na +1, da Alemand vratila prednost na drugu stranu svojim preciznim penalima.

Belgijanke su iz nekog razloga na 11 sekundi napravile faul na zemlji i omogućili Dabovićevoj da done se prednost Srbiji (67:66), da bi svestrana Nevena Jovanović ukrala loptu u narednom napadu, "ukrala" i skoro deset sekundi i dovela Srbiju na prag pobede.

Petrovićeva nije pogodila nijedno bacanje i time je omogućila Belgijankama da dođu do pobede iz, doduđe, veoma neizgledne situacije, ali je dodatnu dramu sprečila Bruks koja je ukrala loptu na dodavanju i pogodila trojku sa pola terena – za kraj!

Najefikasnija kod pobednica bila je Jelena Bruks sa 16 poena, a pratile su je Ana Dabović i Sonja Petrović sa po 13. Nevena Jovanović bila je takođe dvocifrena, sa 11 poena.

Na drugoj strani Ema Meseman je postigla 21, Kim Mestah 15, a Antonia Delere 12 poena.

Belgijanke se u osmini finala Evrobasketa sastaju sa Slovenijom, dok su preostali dueli Velika Britanija – Crna Gora, Švedska – Letonija, Italija – Rusija. U četvrtfinalu su, pored Srbije, Francuska, Mađarska i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

264 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: