Dostanić ipak trener C.Zvezde

Izvor: B92

Subota, 25.09.2004.

14:25

Default images

Novi trener FK Crvena zvezda je Ratko Dostanić. Dosadašnji trener bugarske Slavije potpisao je u prostorijama kluba u subotu oko podneva trogodišnji ugovor.

Dostanić je imenovan umesto Ljupka Petrovića, koji je prošlog petka, posle ubedljivog poraza od ruskog Zenita (4:0) u prvom kolu kupa UEF-a podneo neopozivu ostavku.

Dostanić je podsetimo već radio u Crvenoj zvezdi kao pomoćnik Slavoljuba Muslina:

Siguran sam da mogu od Crvene zvezde i njenih igrača da napravim jedan moderan tim koji će da igra u Evropi bez problema i koji će moći da bude ponos celoj Srbiji i Crnoj Gori. Kako ćemo to da uradimo ?

U ovom momentu imamo jednu mladu talentovanu generaciju, medjutim treba nam mnogo rada, učenja svakog dana, da bi mogli da ostvarimo naše ciljeve. U medjuvremenu mislim da će mi trebati malo vremena da to što buddemo radili na treningu prenesemo na utakmicu i da posle toga možemo sa jednom pravom selekcijom da dovedemo igrače koji mogu da pojačaju ovaj tim. Ne plašim se izazova, tu sam da pokažem koliko mogu i koliko znam” bilo je prvo obraćanje novog trenera crveno-belih Ratka Dostanića koji je najavio da će se tim vremenom vratiti u formaciju 4-4-2.

Dostanić je rekao i da veruje da će Zvezda proći Zenit i plasirati se u Ligu Kupa UEFA i poručio da onim igračima koji u to ne veruju nije mesto u klubu. (Zvezda treba da postigne pet golova, a ne primi nijedan da bi eliminisala Zenit, a utakmica se igra u četvrtak u Beogradu).

Povodom naslova u medijima da je Dostanić "čovek Slavoljuba Muslina" koji se otvoreno sukobio sa predsednikom Zvezde Draganom Džajićem, Dostanić je rekao da je "Zvezda iznad svih" i da su "interesi Zvezde u prvom planu".

"Svako ko napada Crvenu zvezdu u trenutku kada ja treba da postanem trener ne može da bude moj prijatelj", rekao je Dostanić. Predsednik kluba  Dragan Džajić potvrdio je  da je imao sastanak sa vodjama navijača kluba koji su od njega tražili da napravi odredjene promene u upravi, ali ne i njegovu ostavku.

"Tražili su da se uvede funkcija sportskog direktora, koju sam i ja obavljao nekada i da se pojača Upravni odbor, što smo i mislili da uradimo", rekao je Džajić, nakon što je Ratko Dostanić imenovan za novog trenera Crvene zvezde.

Džajić je rekao da je u petak razgovarao sa vodjama navijača Zvezde i da je sastanak sa njima trajao pet i po sati.

Predsednik FK Crvena zvezda kritikovao je i izveštavanje medija pethodnih dana o stanju u Zvezdi, nazivajući to "nečuvenim i sramnim".

Džajić je najavio da će u ponedeljak član uprave kluba Miša Marinković odgovoriti na optužbe u javnosti oko trošenja sredstava uprave i da će dokumentovati gde je uložen svaki dinar prethodnih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: