Lukaku asistirao Sitiju, Pep opet bolji od Žozea

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su gradskog rivala Junajted sa 2:1 na 'Old Trafordu' u derbiju koji je obeležio 16. kolo Premijer lige!

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

17:20

Lukaku asistirao Sitiju, Pep opet bolji od Žozea
Photo by Michael Steele/Getty Images

Ekipa Pepa Gvardiole poptuno je nadigrala rivala u gostima i ostvarila rekordnu, 14. uzastopnu pobedu u nacionalnom prvenstvu, što nikome u engleskom fudbalu do sada nije pošlo za rukom.

Samo je isto učinio Arsenal tokom 2002. godine, ali u dve sezone.

Ovim trijumfom ’Građani’ su povećali prednost nad drugoplasiranim Junajtedom na čak 11 bodova i krupnim koracima koračaju ka tituli.

U 20. međusobnom duelu dvojice po mišljenju mnogih najboljih trenera današnjice, nekadašnji strateg Barselone i Bajerna produžio je dominaciju – deveti put je bio uspešniji, uz sedam remija i samo četiri poraza.

Zanimljivo je da im je najvažnija tri boda u sezoni doneo napadač ’Crvenih đavola’ Romelu Lukaku, koji je asistirao kod oba gola. Strelac jedinog pogotka za Junajted bio je Markus Rašford.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je čitav susret u poraženom sastavu, koji je bio oslabljen neigranjem Pola Pogbe.
Photo by Michael Steele/Getty Images
Od samog početka utakmice gosti su preuzeli inicijativu i Junajted je retko kada imao loptu u svom posedu. Iako se činilo da Murinjo nije izveo svoj "autobus", igrači u crvenim dresovima su igrali sve samo ne ofanzivno.

U 10. minutu ’Građani’ stižu do prve prilike – Sterling idealno upošljava Žesusa, ovaj je bio sam ispred protivničkog gola, ali je hteo da asistira i napravio grešku.

Nastavili su igrači Pepa Gvardiole da napada, šutirali su Fernandinjo i Silva, Žesus je pokušao da inscenira jedanaesterac, a tek u finišu poluvremena smo videli prava uzbuđenja. U 43. minutu je posle kornera sa desne strane i odbitka lopta je došla do Silve koji je bio potpuno neometan na petercu i lako je pogodio mrežu rivala.

Ipak, od tog trenutka Murinjov tim kreće ofanzivnije – Marsijal sjajno prolazi po levom boku, ulazi unutra i dobro šutira, ali pravo u golmana Sitija. Dva minuta kasije Markus Rašford pogađa za izjednačenje i, uprkos inicijativi gostiju, na odmor se odlazi nerešenim rezultatom.

Veliku grešku napravili su Otamendi i Delf u trećem minutu nadoknade, lopta ih je preletela, a od levog beka je pala na nogu mladom engleskom napadaču koji rutinski pogađa.
Photo by Michael Steele/Getty Images
Drugi deo igra počeo je izmenama na obe strane – Lindelef je ušao umesto povređenog Roha u redovima Junajteda, dok je Gvardiola rizikovao i umesto Kompanija uveo Ilkaja Gindoana. Španski stručnjak promenio je formaciju u 3-4-3 i ’Građani’ su nastavili gde su stali u prvom poluvremenu.

Imali su inicijativu, a u 54. minutu došli su ponovo do prednosti, mora se priznati uz mnogo sreće. Opet je neočekivano Junajted loše branio prekid, a i Romelu Lukaku je tragično intervenisao u svom petercu. Silva je izveo skraćeni korner, belgijski napadač je želeo da izbije loptu i pogodio je svog saigrača u leđa, ona je pala u peterac odakle Nikolas Otamendi u padu pogađa mrežu De Hee – 1:2.

Posle vođstva katalonski stručnjak vraća se na 4-3-3 uvođenjem Mangale umesto napadača Gabrijela Žesusa, a nemoć Junajteda i dalje je trajala. De Hea je po ko zna koji put spasao svoj tim nakon odličnog udarca De Brejnea sa distance, da bi u 79. minutu bila viđena sporna situacija, a domaćin tražio penal.

Posle duela Otamendija i Erere, španski vezista je ostao na travi, međutim, sudija Oliver nije pokazao na penal. Štaviše, Erera je dobio žuti karton zbog simuliranja.

U međuvremenu je u igru ušao Zlatan Ibrahimović, pre nego što je golman Ederson izrastao u junaka svog tima, pet minuta pre kraja susreta. Posle sjajne akcije Lukaku je šutirao iz neposredne blizine pravo u lice Edersona, lopta se odbila do Mate, ali je i njegov šut zaustavio sjajni Brazilac.

Do kraja su gosti sačuvali svoj gol i otišli na velikih +11.

Manchester United 1-2 Manchester City | Highlights & Goals by footbie.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: