Partizan na skeneru B92.net: Popović za desetku, Uroševiću "legla" nova uloga

Partizanu je bila potrebna pobeda u Gentu kako bi preuzeo prvo mesto u grupi B Lige konferencija, ali do nje nije uspeo da dođe (1:1).

Izvor: SS

Četvrtak, 04.11.2021.

20:45

Partizan na skeneru B92.net: Popović za desetku, Uroševiću
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Aleksandar Stanojević, koji je utakmicu posmatrao sa tribina zbog suspenzije od pre dve nedelje, bio je prinuđen da izvede izmešan sastav u potpuno novoj formaciji.

Uglavnom je to delovalo kao 5-3-2, a u ofanzivnom delu se pretvaralo u 3-5-2 sa namerom da bekovi Aleksandar Miljković i Slobodan Urošević

Upravo Uroševiću je ta uloga apsolutno legla, što je dokazao njegov majstorski potez u 66. minutu i gol karijere kojim je doneo prednost Partizanu.

Šteta je što ga saigrači do kraja nisu nagradili, jer su u 80. minutu primili novi početnički pogodak, ko zna koji po redu u ovoj evro-odiseji.

Za vas smo analizirali pojedinačan učinak igrača Partizana.

Golman i odbrana

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Aleksandar Popović – Treba li još dokaza da je Partizan dobio adekvatnog naslednika Vladimira Stojkovića? Mladi golman je briljirao na "Gelamko" areni u Fladriji, vadio i dalekometne udarce i zicere sa nekoliko metara udaljenosti. Pravovremeno je istrčavao, što je takođe bitno za njega, i najbolje se snašao u novom izgledu odbrane sa trojicom štopera.

Nemanja Miletić – Nije se najbolje snašao u formaciji sa tri štopera. Po njegovim karakteristikama trebalo bi da mu odgovara uloga desnog štopera, zbog toga je i doveden. U prvom poluvremenu je prelako pao u duelu sa Depotrom, ali je imao sreće da engleski sudija (netipično za njega) dosudi prekršaj i poništi gol Genta. Na kraju je bio donekle odgovoran za gol domaćina, loše je procenio gde će ići centaršut pa je ostavio samog "svog" igrača koji je na kraju pogodio.

Igor Vujačić – Crnogorac je borben, kada uđe u duel veoma čvrst, ali je problem što ne ulazi u svaki. Jer, prečesto dozvoljava da mu igrač pobegne ili ga lopta preleti. Ovog puta nije direktna njegova krivica kod primljenog gola, kao u prvom meču, ali kada padne gol sa peterca uz srca odbrane, centralni štoper sigurno ima deo odgovornosti.

Siniša Saničanin – Levonogi štoper često deluje neprelazno, krupnim korakom stiže sve, a onda kada je posao praktično obavljen, napravi kardinalnu grešku koja može skupo da košta tim. Ali, generalno, doprinosio je sigurnosti i fino se uklopio u novi sistem igre crno-belih.

Aleksandar Miljković – Uradio ono što se od njega očekivalo. Zatvorio je prilaze po svojoj desnoj strani i potpuno oterao Fortunu odatle. Ali, pozicija u ovom sistemu zahteva da šparta uz aut liniju i da se često ponavlja u napadu, što nije činio.

Slobodan Urošević – Pamtiće dugo ovo veče u Flandriji jer gol koji je postigao, jednostavno, se ne zaboravlja. Poput njegovog saborca sa iste pozicije Ivana Obradovića u Beču u dresu Srbije ili čak Nikole Žigića pre 15-ak godina protiv Rome, slabijom nogom postigao je gol svoje karijere. I ne samo to, nego mu je mogućnost da ne bude "zakucan" u poslednjoj liniji i češće ide napred i te kako odgovarala. To je pokazao i 66. minut i fantastičan momenat za popularnog Čakija.

Vezni red i napad

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Miloš Jojić – Još jedna bleda partija bivšeg igrača Borusije Dortmund. Istina, bilo mu je teško bez dvojice povređenih saboraca (Zdjelara i Šćekića) sa kojima je navikao da drži sredinu terena. Ovog puta Partizan je upravo na tom mestu pucao, što je kasnije kao produkt donosilo šanse za Gent i, srećom, sjajne odbrane Popovića. Već u 4. minutu je imao kardinalnu grešku, a u drugom delu je mogao i morao da se proslavi, ali je katastrofalno šutirao u dva navrata iz izglednih pozicija.

Danilo Pantić – On nije Saša Zdjelar, niti je tip igrača koji bi mogao toliko da radi za ekipu. Njegove karakteristike su drugačije, ali ove večeri nisu mogle da dođu do izražaja.

Bibars Natho – Jedini je koliko-toliko povezivao linije tima, ali opredeljenje Partizana generalno je bilo da se više brani, nego da kontroliše loptu, pa ju je i Izraelac retko imao u nogama. Ni sam ne pamti da je duže ostao na terenu. Stanojević ga je obično menjao posle maksimum 60-65 minuta, a Igor Duljaj ga je na terenu držao do 77. minuta kada je sam tražio izmenu. Ostaće veliki žal što u 28. minutu nije postigao evrogol iz slobodnog udarca, ali su ga milimetri delili od toga.

Kvinsi Menig – Nadali li su se navijači Partizana da bi mogla da se ukaže prilika da Menig istrči neku kontru, ali to se nije desilo, pa je Holanđanin bio bez konkretnijeg učinka ove večeri.

Rikardo Gomeš – Još jedna strahovita borba Gomeša sa često brojnijim rivalima u svim duelima. Dobijao je te duele, a iako nije imao nijednu šansu, jeste priredio veliku Milošu Jojiću početkom drugog poluvremena. Poput kakvog vihornog krila probio je po levoj strani, asistirao na penaltik, a tamo ga vezista nije "ispoštovao".

Izmene

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Milan Smiljanić (od 76. minuta) – Ušao je u igru umesto Bibarsa Natha kako bi doneo svežinu i čvrstinu u sredini terena, a četiri minuta nakon toga Partizan je primio gol. To je sve što je bilo vredno pomena u njegovom večerašnjem nastupu.

Aleksandar Lutovac (od 87. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Ivan Obradović (od 87. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Nemanja Jović (od 90+1. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Trenerski duo

Aleksandar Stanojević na tribinama i Igor Duljaj na klupi – Sigurno je bilo teško gledati utakmicu sa tribina i biti u nemogućnosti da savetima ukažete svojim izabranicima na propuste i korekcije. Posebno u novoj formaciji koju je Stanojević bio prinuđen da izvede. Jasno je da će još dosta vremena biti potrebno da se igrači naviknu na sistem sa trojicom štopera, a manjkom igrača u veznom redu. Da nije bilo kikseva u prethodnim utakmcama, poverovali bismo da su sva ta pomeranja uticala na propust kod primljenog gola. Ovako, sa kiksom u 80. minutu postaje jasno da Partizanova odbrana još uvek, u kakvom god sastavu, nije na potrebnom evropskom nivou. Takođe, izostanak Saše Zdjelara ostavio je veliku prazninu na sredini terena koju ni Miloš Jojić, a ni Danilo Pantić sa drugačijim karakteristikama nisu uspeli da nadomeste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: