Karadžić: "F4 NLB-a kruna sezone"

Trener Hemofarma Stevan Karadžić izjavio je pred polufinalni duel sa Cibonom da će završni turnir NLB lige u Beogradu za Vrščane biti kruna sezone.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 14.04.2009.

15:41

Default images

Međusobni dueli dva tima, u ligaškom delu sezone, završeni su pobedama domaćeg tima, a najvažniji meč na programu je u četvrtak (18.15h) u beogradskoj Areni. "U ligaškom delu, svako je slavio kod kuće. Od tada Cibona je jača za Alena Andersona, sjajnog igrača. Očekujem veliku i neizvesnu borbu, na celom turniru shodno važnosti takmičenja."

"Koncentrisani smo isključivo na utakmicu protiv Cibone, o šampionskom prstenu trenutno i ne razmišljamo. Već na prvom koraku za rivala imamo standardnog člana Euroleague, ove sezone dogurao je do Top 16 faze. Očekujem da će publika večitih biti na našoj strani, siguran sam da će doći i veliki broj gledalaca iz Vršca", izjavio je Karadžić za zvanični sajt NLB lige.

Trener Hemofarma istakao je da je Cibona, učesnik druge faze Evrolige, u blagoj prednosti zbog većeg broja teških utakmica.

"Igrači Velimira Perasovića imaju u rukama mnogo više jakih mečeva od nas. Oni su navikli da se nose i sa bremenom favorita. Cibona je sjajno popunjena na svim pozicijama, taj tim je u ostalom i sastavljen da osvoji NLB ligu. Uložena su velika finansijska sredstva da bi se sakupilo što više bodova za Euroelegue, Zadar im diše za vratom. Jasno je da nas čeka sudar sa silno motivisanim protivnikom. Mi se uzdamo u našu mladost i činjenicu da možemo mnogo toga da dobijemo."

Karadžić se raduje debiju u Areni – "Beograd je zaslužio da bude domaćin završnog turnira. S obzirom na važnost takmičenja, Arene je bila jedini logični izbor. Bez potcenjivanja domaćeg šampionata, final four je kruna ove sezone. Po rejtingu NLB liga je najjače takmičenje."

Komentarišući drugi polufinalni par, Karadžić kaže da Partizan i Crvena zvezda imaju podjednake šanse za plasman u finale, a u slučaju plasmana u meč za titulu očekuje svoj nekadašnji tim.

"Crvene zvezda ima realne šanse, bez obzira na partije i kvalitet Partizana. Crveno-beli su u finišu regularnog dela imali dosta kadrovskih problema, ali su pauzu odlično iskoristili dok je Partizan imao obaveze u Euroleague. Kao i u svakom večitom derbiju šanse su 50:50 odsto. Priželjkujem Zvezdu u finalu. Sa tri ubedljive pobede ove sezone protiv crveno-belih, dve u Evrokupu i jednom u NLB ligi, stekli smo veliko samopouzdanje. Lakše nam je da igramo protiv Zvezde nego Partizana."

Vrščani imaju izuzetno mlad tim, a upravo su mladi igrači nosioci igre Hemofarma.

"Dva naša najbolja igrača su Stefan Marković i Milan Mačvan, njima uz rame je Boban Marjanović. To su sve veoma mladi momci što najbolje govori o konceptu Hemofarma. U klubu je plejada ekstra perspektivnih igrača, tu su Petar Despotović, Uroš Petrović, zatim i mladi reprezentativci Anđušić i Arnautović. Ali, svu pažnju zaslužuje i Milivoje Božović koji ima kapacitet da ponese državni dres."

Koliki su dometi Markovića, Mačvana i Marjanovića?

"Izuzetno veliki. Za njih je najbitnije da još nekoliko sezona ostanu u Vršcu, tek tada će biti spremni da na visokom nivou igraju u Evropi ili NBA ligi."

Koga biste od njih trojice izdvojili kao najperspektivnijeg?

"Svaki od njih ima kvalitete i mane. Marjanović zbog talenta i visine ima najviše prostora za napredak. Mačvan takođe može dosta da unapredi igru, ali Stefan Marković je najbliži etiketi vrhunskog igrača. Njegovo telo je već osposobljeno za maksimalne napore, što se ne bi moglo reči za Mačvana i Marjanovića."

Hemofarm je prošle sezone igrao tri finala, ali nije podigao trofej?

"Partizan je bio neprelazna prepreka. Ekipa je u prošlosti imala drugačiju koncepciju, sa dosta iskusnih igrača, rutinera. To je dosta otežalo posao mojim prethodnicima. Ali, evidentno je da se Hemofarm sve vreme kreće uzlaznom putanjom. Po broju bodova za Euroleague odmah smo iza Partizana. Sada se mladi bacaju u vatru, videćemo da li će to već ove sezone biti dovoljno za trofeje."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: