Jokić kao plejmejker predvodio osakaćeni Denver do pobede

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Vašington Vizardse 89:82 u prvom pripremnom meču pred nastavak NBA sezone.

Izvor: PT

Sreda, 22.07.2020.

21:00

Jokić kao plejmejker predvodio osakaćeni Denver do pobede
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Prisustvovali smo jednoj od bizarnijih košarkaških utakmica u poslednjih nekoliko godina jer je Denver bio bez gotovo svih bekova. Jedini u rosteru koji pokriva tu poziciju bio je Troj Denijels.

Zbog toga je centar iz Sombora morao da igra plejmejkera od prvog do poslednjeg minuta, a rotaciji je bilo samo osam košarkaša. Na meču nisu igrali Džamal Mari, Geri Heris, Vil Barton, Tori Kreg, Majkl Porter junior i Monte Moris Jokić je odigrao solidnu utakmicu završivši je sa 16 poena (3/5, 8/8 bacanja), sedam skokova, sedam asistencija i osam izgubljenih lopti.

Utakmica je od starta bila čudna jer je Denver izveo veoma visoku petorku u kojoj je Nikola Jokić igrao plejmejkera, Džeremi Grant beka i Bol Bol krilo.

Nagetsi su odmah stali u zonu i tokom svih 40 minuta igre su na ovaj način branili napade Vizardsa.

Mladi Bol Bol je pokazao o kakvom se talentu radi sa nekoliko sjajnih poteza u prvoj četvrtini. Jokić je isto bio dobar i za osam minuta, koliko je igrao u 1/4, imao je šest poena, dva skoka i tri asistencije.

Desetkovani Denver vodio je posle prve četvrtine sa 24:19. U drugoj deonici videli smo mnogo grešaka, kako od Nagetsa, tako i od Vizardsa. Lošu košarku smo gledali, a na pauzi je Denver imao +6, 42:36..

Jokić je u trećoj četvrtini razigrao, pogodio je trojku i nekoliko puta je lepo asistirao Bolu koji je pravo osveženje u igri Nagetsa. Vašington se držao sve vreme i u četvrtoj deonici gledali smo egal meč.

Nikola nije igrao u završnici u kojoj je Troj Denijels sa nekoliko koševa zaredom prelomio utakmicu. Jedini bek u ekipi na kraju je postigao 22 poena i bio je najefikasniji.

Bol Bol je ostvario učinak od 16 poena, 10 skokova i šest blokada, a Džeremi Grant je ubacio 10 poena.

U poraženom sastavu Rui Hačimura je postigao 18 poena, Troj Braun 12, a Iš Smit deset poena.

NBA liga nastavlje se 30. jula, a Denver i Vašington će odigrati još dve pripremne utakmice.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: