Gde je Jokić u MVP trci?

Trka za najkorisnijeg igrača ovosezonske NBA lige se nastavlja nakon Ol-star pauze i do samog kraja sezone će biti vrlo neizvesno u toj borbi.

Izvor: SN

Sreda, 20.02.2019.

09:30

Gde je Jokić u MVP trci?
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Kao što smo pisali pre izvesnog vremena, srpski košarkaš Nikola Jokić, nalazi se u užem izboru u ovosezonskoj MVP trci NBA lige.

Prema pisanju američkog ESPN-a, lideri u MVP trci su Janis Adetokumbo, Džejms Harden i Pol Džordž, a odmah iza njih stoje Stef Kari, Džoel Embid i Nikola Jokić, a dalje idu Kevin Durent, LeBron Džejms, Kavaj Lenard, Entoni Dejvis i ostali.

Janis je prvi u MVP trci i dalje, momak beleži 27 poena 12 skokova i 6 asistencija u proseku, dok Džejms Harden igra jednu istorijsku sezonu. Harden prosečno beleži 36 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova.

Ono što je prilično interesantno jeste podatak da je 35 poena i više u proseku postizalo svega nekoliko ljudi: Kobi Brajant, Rik Beri, Majkl Džordan i Vilt Čemberlejn. Vilt Čemberlejn i Rik Beri su ovo postigli u šezdesetim godinama, Džordan u osamdesetim, a Kobi sredinom prve decenije 21. veka.

Nikola je na šestom mestu u MVP trci trenutno, njegov Denver je drugoplasiran, a njega sigurno čeka mesto u jednoj od tri idealne NBA petorke, štaviše, ni prva nije daleko od popularnog "Džokera". Srpski centar, Nikola Jokić, takođe se može pohvaliti dobrom sezonom, pošto trenutno igra najbolje u dosadašnjoj karijeri i jedan je od unikatnijih zvezda u ligi.

Koliki uticaj Jokić ima na Denver i ligu uopšte dovoljno govori podatak koji je izneo "Bličer riport" koji navodi da "Džoker" ove sezone ima više poena nego Kajri Irving, više asistencija nego Džejms Harden, više skokova nego Entoni Dejvis, više ukradenih lopti nego Janis Adetokumbo i više tripl dabl utakmica od svih igrača u ligi, osim Rasela Vestbruka.

Mnogi navijači su se našalili da Jokić ima više ubačenih trojki nego Ben Simons, koji, zanimljivo, još uvek nema pokušan šut za tri poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: