NBA sudije u elementu – za Lebrona ne važe ista pravila? VIDEO

I pored trojki za pobedu Demijana Lilarda i Bogdana Bogdanovića, jedna od glavnih tema na društvenim mrežama NBA noći je loša sudijska odluka.

Izvor: LN

Petak, 28.12.2018.

14:22

NBA sudije u elementu – za Lebrona ne važe ista pravila? VIDEO
Photo by Jason Miller/Getty Images

Centar Hjuston Roketsa Klint Kapela dobio je tehničku grešku jer se previše zadržao rukama na obruču posle zakucavanja.

U NBA ligi je zabranjeno da igrači ostaju "zakačeni" za obruč posle zakucavanja i time ponižavaju protivnike i za to se ponekad dobijaju tehničke greške, ali su konkretno u ovoj situaciji sudije prelako donele ovu odluku.

Kapela je, u meču protiv Boston Seltiksa, zakucao u drugoj četvrtini i jako malo vremena proveo na obruču. Javnost, komentatori, pa i sam Kapela, kritikovali su odluku sudija da za ovako bezazlen potez nekome dosude tehničku grešku.

Kapelin potez i nevericu pogledajte OVDE.

Nedugo posle Kapelinog poteza na društvenim mrežama osvanuo je snimak kojim je upoređen potez Švajcarca i potez Lebrona Džejmsa ranije ove sezone. Džejms je tada takođe ostao "zakačen" o obruč posle zakucavanja.

Lebron tada nije dobio tehničku grešku, a poređenje dve situacije pogledajte OVDE.

Sudijska naklonjenost Džejmsu u sličnim situacijama datira barem još od božićnih utakmica 2016. godine, kada je u dresu Klivlenda, u meču protiv Golden Stejta, imao potez posle kojeg takođe nije dobio tehničku grešku.

U veoma bitnom trenutku u četvrtoj četvrtini on je zakucao i pritom krenuo da "razbija" obruč, ali sudije to nisu okarakterisale oštro kao što su, na primer, potez Kapele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: