Nurkić čeka desetine miliona dolara, ostaje li u Portlandu?

Jusuf Nurkić, košarkaš Portlanda, na leto će dobiti novi ugovor međutim pitanje je da li će ostati u Portland Trejlblejzersima.

Izvor: PT

Utorak, 24.04.2018.

15:00

Nurkić čeka desetine miliona dolara, ostaje li u Portlandu?
Photo by Stacy Revere/Getty Images

Želja centra iz Bosne i Hercegovine je da ostane u Oregonu, ali ne zavisi sve od njega pošto Portland ima veliki broj loših ugovora.

Jusuf će prvog jula postati neograničeno slobodan igrač i imaće priliku da potpiše ugovor sa bilo kojom franšizom.

"Svi znaju da želim da budem ovde. Našao sam dom u Portlandu. Ali ne mogu da kontrolišem neke stvari, sve mora da bude obostrano. Ja sam svoje uradio na terenu, a sada moj agent i Portland moraju da nađu rešenje", rekao je Nurkić.

Pitanje je da li će ostati u Portlandu, pošto se ova franšiza nalazi 20 miliona dolara 'u minusu' i iako se naredne godine povećava "seleri kep", Trejlblejzersi će teško moći da ponudu Nurkiću kvalitetan ugovor, a da pritom ne promene ekipu.

Portland najviše koče veliki ugovori Evana Tarnera (još dve godine 35 miliona dolara, 17/18 za jednu godinu), Morisa Harklesa (20 miliona za još dve godine), Majersa Lenarda (oko 20 miliona za još dve godine)...

Nurkiću na kraju sezone ističe ruki ugovor, koji je potpisao još leta 2014. godine. Centar iz Bosne i Hercegovine primao je ove takmičarske godine 2,9 miliona dolara, a očekuje se da naredni ugovor bude u visini 10-20 miliona dolara po sezoni.

U ovakvom stanju, Portland ne može da mu ponudi toliku cifru.

Nurkić je ove sezone prosečno beležio 14,3 poena i devet skokova za 26 minuta na terenu. Ima samo 23 godine i očekuje ga svetla budućnost u najjačoj ligi na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: