Utorak, 24.04.2018.

15:00

Nurkić čeka desetine miliona dolara, ostaje li u Portlandu?

Jusuf Nurkić, košarkaš Portlanda, na leto će dobiti novi ugovor međutim pitanje je da li će ostati u Portland Trejlblejzersima.

Izvor: PT

Nurkiæ èeka desetine miliona dolara, ostaje li u Portlandu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Adams

pre 6 godina

Adams je bre centracina. 14 poena i 9 skokova u proseku. 14 poena u ekipi sa Vestbrukom, Dzordzom i Karmelom je vrh. Masina za skokove. Covek ima 5 ofanzivnih skokova u proseku. A da ne pusta Vestbruku skokove u odbrani imao bi lagano i 13-14 skokova prosek.

веверица

pre 6 godina

не знам зашто жели да остане у портланду. одвратна екипа. као лилард постројава управу што немају тим за титулу, а он дечко није ни у 10 плејмејкера лиге , а при томе је 1. звезда тима. може нуркић у доста занимљивију средину. треба да буде срећан ако портланд не буде у стању да га исплати.
милвоки плаче за центром, клиперси ће остати без џордана, финикс ће у наредних пар година да направи бум, даласу треба центар, п. гасолу је време за пензију, јавност је коначно почела да схвата да је м. гасол најпрецењенији европљанин у историји нба... само на прву лопту што сам се сетио. а све те екипе имају бољу перспективу од портланда. портланд ће да тоне...

mare

pre 6 godina

Kakvi su se sve levaci nauzimali para u NBA, pa evo samo u Portlandu, Nurkic zasluzuje da promeni fransizu i uzme ono sto mu pripada. Mislim da mi imamo krivu sliku o njegovoj i Jokicevoj NBA roli zbog stalnog prisustva u medijima ( portali prenose da je Jokic MVP lige, a Nurkic mozda u drugoj postavi lige) ali da su prisutni i da imaju kvalitet, to uopste nije sporno. Moje misljenje je da moze da uzme izmedju 12-15m po sezoni, ima centara po ligi, on nije svestran igrac, ali svakako odlican i ovo su sasvim realne pare za njega,a nerealne za sve nas sportke strucnjake ;)

Powerslave

pre 6 godina

Zavisi šta sam Nurkić želi.
Ako želi veći novac gotovo je nemoguće da ostane u Portlandu (osim ako oni nađu nekog nesrećnika da preuzme ove jake ugovore koje imaju). Po mnogim analitičarima njegova situacija spada u jednu od najtežih za rešavanje ovog leta.
On jeste dobar igrač, uklopio se sasvim lepo, ali ako mu daju bilo kakav veći novac klub će plaćati porez na luksuz. A Nurkić ipak nije igrač zbog kojeg se pristaje na plaćanje poreza na luksuz. Dobar jeste, ali ne baš toliko. Nijedan tim to ne želi da plaća jer je porez ogroman.

Opet, sa druge strane, Nurkić je centar starog kova, takav tip centara ispada iz mode. Još uvek ima svoju svrhu, ali za svega nekoliko godina biće u velikom problemu ako ne razvije šut sa distance, a to mu nije baš jača strana.

Jim Beam

pre 6 godina

Nurkić nije ni Biombo, ni Adams. Bolji je od prvog, a lošiji od drugog. Ali to ne znači da će dobiti dobar ugovor jer sve zavisi kako se prodaje.

Adamsove brojke u nekom drugom timu bile bi značajno bolje jer ovde pored ona tri divljaka nema priliku da šutira, a mora i da se sklanja za skokove u odbrani. Koliki je salary cap, on uopšte nije preplaćen.

Biombo je sa druge strane u izlaznoj godini u Torontu odigrao strašan plejof umesto povređenog Valančijunasa, i iako se ne vidi po brojkama, sam izbacio Majami i jedini mučio Klivlend, dominirajući u odbrani. Na osnovu igara u plejofu, dobio je cca 18 miliona po godini. To nije ni delovalo previše jer je izgledalo da je imao loše brojke u Torontu jer nije dobijao minute od Valančiunasa.

Nurkić sa druge strane ima loš plejof gde nije mogao da sačuva ni Mirotića ni Dejvisa. Verujem da će to ekipe uzeti u obziru, tako da je realno nekih 15-17 miliona po sezoni.

Goran

pre 6 godina

Nurkic ce za novi ugovor dobiti desetine miliona dolara a ima samo 23 godine.znaci on ce u toku karijere zaraditi najmanje 100 miliona dolara a to su nevjerovatne pare i u Americi a da ne spominjemo koliko je to para u BiH. Kakve to veze ima da li ce Jokic dobiti jos vise?Oni su obojica vec i sa dosadasnjim zaradama obezbjedjeni ekonomski do kraja zivota sve ostalo je debeli plus.

znam da znam

pre 6 godina

@divos
Nurkic nikako nije na nivou S.Adamsa, i sanse da Nurkic dobije 100 miliona za 4 sezone su minimalne(verovatno nepostojece), pre ce biti oko 60 miliona za 4 godine... ili 40ak mil za 3 god...

Dejan

pre 6 godina

Bez dileme odlican igrac. Imao je i odlicnu sezonu, skoro double-double po utakmici za manje od pola sata na terenu, dobri procenti, a igrao je i jako dobru odbranu. Fantasticno se uklopio u tim Blazersa, kad je dosao bili su daleko van play-off zone, a sa njim u petorci su uspeli da uhvate play-off i prosle sezone i ove sezone, i da cak zavrse u prve cetiri ekipe na prejakom zapadu. I za njega i za Blazerse bi bilo idealno da ostane, mislim da moze da potpise na 4 godine. Medjutim, kao sto je receno u tekstu, sallary cap Blazersa je strasno opterecen. Jedino ako uspeju da nadju neki ovogodisnji naivni Brooklin, pa da se rese ugovora Turnera i Harklesa, makar za pickove druge runde. Ako ne, ovakav Nurkic bi imao mesto u mnogo klubova, i svakako zasluzuje ugovor u nivou Adamsa, Valanciunasa, Kantera, sto je +- 20 mil. po sezoni. I naravno da ima svetlu buducnost jer je sa 23 medju 10-15 najboljih centara u ligi.

znam da znam

pre 6 godina

Nista, ove godine obojica i Jokic i Nurkic potpisuju nove ugovore, pa da vidimo koliko koga cene u USA kolika je razlik izmedju njih dvojice. Ne znam samo kako ce komsije posle da opravdaju tu razliku. :)

Zile

pre 6 godina

Апсолутно је нереално да потпише уговор скромнији од Бијомба (68 мил.$, тј 17 мил.$ по сезони), а добар избор за равнање је С.Адамс (Оклахома) који је пропле сезоне потписао на 4 године за округло 100 мил.$ (25 мил.$ по сезони), и који ни у једном сегменту осим % шута није испред Нуркића.

Apsolutno je nemoguce da potpise ugovor poput Biomba ili Adamsa. Biombo je preplacen preko svih mera i garnica, Adams je znacajno bolji centar od njega. Ako dobije 45 miliona za 4 godine moze da skace od srece. Zivi bili pa videli.

El Chapo sa Indexa

pre 6 godina

Oca mi Nurkic maximalni ugovor. Bolji je od Jokica u odbrani 3 puta. U napadu su tu negde, Jokic bolji sut, Nurkic kreativniji.

HARIS

pre 6 godina

Tanak igrac generalno gledano sa puno mana (sut nepostojeci, previse faulova, odbrana upitna bas)... ne znam kakva mu je buducnost u ligi (Portland ga nece potpisati sigurno)... prica se (ESPN) da je on glavni krivac ovog plejof debakla.
(Stefan COYG, 24. april 2018 17:28)

Nadji mi taj link ESPNa molim te, gdje se krivi Nurkic za poraz od NO! Glavni i najveci 'krivci' za ovu metlu su prije svega igraci NOa, na celu sa nezaustavljivim Dejvisom. A najveci krivac u Portlandu je samo Lilard! Pricas napamet, a smijem da se okladim da ni jednu od 4 utakmice nisi odgledao!

Drax

pre 6 godina

Nurkic je losiji od Entoni Dejvisa kakvo iznenadjenje.Ja se ne bih odrekao njegovih usluga tako lako decko jos dosta moze da unapredi svoju igru a i ne vidim da se guraju slobodni agenti da igraju za Portland.Sedi gde si ni za gde si nisi.

Aca86

pre 6 godina

@ rs

kada su Portland napustili Oldridz, Batum, Metjuz I Lopez oni su bukvalno uzimali sta god se nudi od igraca da popune sastav. Tada su dosli Harkles, Aminu, Dejvis, Plamli, I sl. Tarner je doveden da rastersti Lilarda I Mekaluma, ali nije uspeo. Nurkic im je dobar potez, ali prethodni losi potezi ih koce. Mozda nekoga uvale kao Kreba Bruklinu za pika druge runde samo da rasterete budzet jer su posle Klivlenda u tom trenutku imali najvece rashode za plate. Mada nije ni to lako, Farid ostade sa svojih 17 min u Denveru jer niko nece to da placa. Sve u svemu, morali bi zadrzati Nurkica I dovesti jos jedno krilo jer Aminu I nije los na 4.

Zile

pre 6 godina

mene zanima kako ovi prosjecni igraci dobiju takve ugovore evo konkretno harkles i lenard,a ima takvih jos u nba nisu samo njih dvojica
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rs, 24. april 2018 17:21)

Ugovor lige za TV prava je enormno skocio pre 2 godine i zbog toga su porasla i primanja kluba i kao i maksimalna suma koju tim moze da potrosi na plate igraca (salary cap) a da ne placa ligi porez na luksuz. Zbog toga su ugovori koji su potpisivani tokom leta 2016 i 2017 uglavnom losi i prenaduvani. Ocekivalo se da ce "salary cap" nastaviti da raste. Predvidjalo se da ce za 2018-2019 sezonu skociti jos 11 miliona dolara (sa 99 na 110 miliona), ali se to nije desilo i skocio je samo za milion. Isto se predvidja da ce se desiti i ove godine. To je srusilo sve planove menadzmenta timova i zbog toga vecina timova nema prostora da potpise igrace kojima isticu ugovori na cifru koja bi zadovoljila igrace. Tzv mala bara puna krokodila. Zbog toga ce mnogi ostati kratkih rukava, jos vise nego proslog leta. Recimo Detroit je pre dve godina potpisao Marjanovica za 7 miliona po sezoni u strahu da ce Bejns otici u drugi klub za jos vece pare, a Bejns na kraju potpisao za Boston za malo preko 4 miliona.

Nurkic je imao solidnu regularnu sezonu ali i katastrofalne prve 3 utakmice plej ofa. Niko mu ne predvidja dobar ugovor, a narocito ne u Portlandu. Davis je radio sta je hteo protiv njega. Nurkic je dobar odbrambeni igrac protiv teskih centara, a takvih je u ligi sve manje.

Divos

pre 6 godina

Проблем Портланда је, како и стоји у тексту, има преоптерећен селери-кеп за наредну сезону, превише преплаћених играча и неповољних уговора

Нуркић је имао јако добру сезону, добре статистичке рубрике, 14,3 поена, 9,0 ск., 1,8 ас., 0,8 укр.лопти и 1,4 бл. за 26,4 минута по мечу, ни % нису лоши (51% за 2 и 63% за 1), гледајући дефанзиву, далеко најбољи одбрамбени играч Портланда, добро стоји и у читавој лиги, најбпљи у свом тиму у дефанзивном рејтингу (101)), деф. победничким акцијама (3,9), деф. боксу +/- (+2,8), више него добро.

Опет када га равнамо, погрешно је равнати са играчима који су потписали уговор 2014-е или 2015-е, бејаху тада другачије околности и кудуикамо мањи селери-кеп.
Зато је добро равнати са центрима који су потписали уговоре 2017-е или 2016-е.
Апсолутно је нереално да потпише уговор скромнији од Бијомба (68 мил.$, тј 17 мил.$ по сезони), а добар избор за равнање је С.Адамс (Оклахома) који је пропле сезоне потписао на 4 године за округло 100 мил.$ (25 мил.$ по сезони), и који ни у једном сегменту осим % шута није испред Нуркића.

НА срећу по Нуркића, његов менаџер Енес Трновчевић нема лиценцу у НБА (тај ми не улива поверење, пристао би на 5 мил.$ и џак брашна по сезони), већ га заступа врло способан агент Леон Роуз, који ће знати наплатити добру сезону, и Нуркић неће добити мање од 18-20 мил.$ по сезони, вероватније 20+ мил.$ по сезони

Petar

pre 6 godina

Nurkić je negde u rangu Valencijunasa, statistički i nešto bolji. Ovaj prima 16, sledeće 17, realno je da se učepi negde u tom rangu, a verovatno i koji milion preko.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Kazu da Trailblazersi spremaju Zach-a Collins-a kao dugorocno resenje na centru, i da bi dugorocni ugovor sa Nurkicem stetio razvoju Collins-a. Meni ne lici da Zach Collins ima potencijala da bude bolji centar od Nurkica u narednih .. pa bar 5 godina, ali opet, ja gledam NBA na televiziji, a ti koji daju te ocene primaju milionske plate ;).

Stefan COYG

pre 6 godina

Tanak igrac generalno gledano sa puno mana (sut nepostojeci, previse faulova, odbrana upitna bas)... ne znam kakva mu je buducnost u ligi (Portland ga nece potpisati sigurno)... prica se (ESPN) da je on glavni krivac ovog plejof debakla.

Vladislav

pre 6 godina

Pitanje da li ce dobiti te pare. NBA se promijenio, i malo ko zeli da daje pare za "teske" centre. Nurkic je visok i jak, ali nije uopste atleta. Nije los u odbrani, ali nije ni bas "defensive presence" kao Gober, Embid. U napadu je isto osrednji, ne moze da sutira previse dobro, nema ni neko post igru. Istina mlad je.

Ove godine sam ga imao u fantaziju i ono sto me najvise zabrinjava kod njega je da nije nimalo napredovao. Uzeo sam ga kao treceg pika, jer je proslu sezonu zavrsio prilicno obecavajuce. Medjutim ove nista bolje nije igrao, nije bilo napredka ni u jednom elementu njegove igre.

Petar

pre 6 godina

Nurkić je negde u rangu Valencijunasa, statistički i nešto bolji. Ovaj prima 16, sledeće 17, realno je da se učepi negde u tom rangu, a verovatno i koji milion preko.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Kazu da Trailblazersi spremaju Zach-a Collins-a kao dugorocno resenje na centru, i da bi dugorocni ugovor sa Nurkicem stetio razvoju Collins-a. Meni ne lici da Zach Collins ima potencijala da bude bolji centar od Nurkica u narednih .. pa bar 5 godina, ali opet, ja gledam NBA na televiziji, a ti koji daju te ocene primaju milionske plate ;).

HARIS

pre 6 godina

Tanak igrac generalno gledano sa puno mana (sut nepostojeci, previse faulova, odbrana upitna bas)... ne znam kakva mu je buducnost u ligi (Portland ga nece potpisati sigurno)... prica se (ESPN) da je on glavni krivac ovog plejof debakla.
(Stefan COYG, 24. april 2018 17:28)

Nadji mi taj link ESPNa molim te, gdje se krivi Nurkic za poraz od NO! Glavni i najveci 'krivci' za ovu metlu su prije svega igraci NOa, na celu sa nezaustavljivim Dejvisom. A najveci krivac u Portlandu je samo Lilard! Pricas napamet, a smijem da se okladim da ni jednu od 4 utakmice nisi odgledao!

Vladislav

pre 6 godina

Pitanje da li ce dobiti te pare. NBA se promijenio, i malo ko zeli da daje pare za "teske" centre. Nurkic je visok i jak, ali nije uopste atleta. Nije los u odbrani, ali nije ni bas "defensive presence" kao Gober, Embid. U napadu je isto osrednji, ne moze da sutira previse dobro, nema ni neko post igru. Istina mlad je.

Ove godine sam ga imao u fantaziju i ono sto me najvise zabrinjava kod njega je da nije nimalo napredovao. Uzeo sam ga kao treceg pika, jer je proslu sezonu zavrsio prilicno obecavajuce. Medjutim ove nista bolje nije igrao, nije bilo napredka ni u jednom elementu njegove igre.

Goran

pre 6 godina

Nurkic ce za novi ugovor dobiti desetine miliona dolara a ima samo 23 godine.znaci on ce u toku karijere zaraditi najmanje 100 miliona dolara a to su nevjerovatne pare i u Americi a da ne spominjemo koliko je to para u BiH. Kakve to veze ima da li ce Jokic dobiti jos vise?Oni su obojica vec i sa dosadasnjim zaradama obezbjedjeni ekonomski do kraja zivota sve ostalo je debeli plus.

Zile

pre 6 godina

mene zanima kako ovi prosjecni igraci dobiju takve ugovore evo konkretno harkles i lenard,a ima takvih jos u nba nisu samo njih dvojica
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rs, 24. april 2018 17:21)

Ugovor lige za TV prava je enormno skocio pre 2 godine i zbog toga su porasla i primanja kluba i kao i maksimalna suma koju tim moze da potrosi na plate igraca (salary cap) a da ne placa ligi porez na luksuz. Zbog toga su ugovori koji su potpisivani tokom leta 2016 i 2017 uglavnom losi i prenaduvani. Ocekivalo se da ce "salary cap" nastaviti da raste. Predvidjalo se da ce za 2018-2019 sezonu skociti jos 11 miliona dolara (sa 99 na 110 miliona), ali se to nije desilo i skocio je samo za milion. Isto se predvidja da ce se desiti i ove godine. To je srusilo sve planove menadzmenta timova i zbog toga vecina timova nema prostora da potpise igrace kojima isticu ugovori na cifru koja bi zadovoljila igrace. Tzv mala bara puna krokodila. Zbog toga ce mnogi ostati kratkih rukava, jos vise nego proslog leta. Recimo Detroit je pre dve godina potpisao Marjanovica za 7 miliona po sezoni u strahu da ce Bejns otici u drugi klub za jos vece pare, a Bejns na kraju potpisao za Boston za malo preko 4 miliona.

Nurkic je imao solidnu regularnu sezonu ali i katastrofalne prve 3 utakmice plej ofa. Niko mu ne predvidja dobar ugovor, a narocito ne u Portlandu. Davis je radio sta je hteo protiv njega. Nurkic je dobar odbrambeni igrac protiv teskih centara, a takvih je u ligi sve manje.

Divos

pre 6 godina

Проблем Портланда је, како и стоји у тексту, има преоптерећен селери-кеп за наредну сезону, превише преплаћених играча и неповољних уговора

Нуркић је имао јако добру сезону, добре статистичке рубрике, 14,3 поена, 9,0 ск., 1,8 ас., 0,8 укр.лопти и 1,4 бл. за 26,4 минута по мечу, ни % нису лоши (51% за 2 и 63% за 1), гледајући дефанзиву, далеко најбољи одбрамбени играч Портланда, добро стоји и у читавој лиги, најбпљи у свом тиму у дефанзивном рејтингу (101)), деф. победничким акцијама (3,9), деф. боксу +/- (+2,8), више него добро.

Опет када га равнамо, погрешно је равнати са играчима који су потписали уговор 2014-е или 2015-е, бејаху тада другачије околности и кудуикамо мањи селери-кеп.
Зато је добро равнати са центрима који су потписали уговоре 2017-е или 2016-е.
Апсолутно је нереално да потпише уговор скромнији од Бијомба (68 мил.$, тј 17 мил.$ по сезони), а добар избор за равнање је С.Адамс (Оклахома) који је пропле сезоне потписао на 4 године за округло 100 мил.$ (25 мил.$ по сезони), и који ни у једном сегменту осим % шута није испред Нуркића.

НА срећу по Нуркића, његов менаџер Енес Трновчевић нема лиценцу у НБА (тај ми не улива поверење, пристао би на 5 мил.$ и џак брашна по сезони), већ га заступа врло способан агент Леон Роуз, који ће знати наплатити добру сезону, и Нуркић неће добити мање од 18-20 мил.$ по сезони, вероватније 20+ мил.$ по сезони

Drax

pre 6 godina

Nurkic je losiji od Entoni Dejvisa kakvo iznenadjenje.Ja se ne bih odrekao njegovih usluga tako lako decko jos dosta moze da unapredi svoju igru a i ne vidim da se guraju slobodni agenti da igraju za Portland.Sedi gde si ni za gde si nisi.

Aca86

pre 6 godina

@ rs

kada su Portland napustili Oldridz, Batum, Metjuz I Lopez oni su bukvalno uzimali sta god se nudi od igraca da popune sastav. Tada su dosli Harkles, Aminu, Dejvis, Plamli, I sl. Tarner je doveden da rastersti Lilarda I Mekaluma, ali nije uspeo. Nurkic im je dobar potez, ali prethodni losi potezi ih koce. Mozda nekoga uvale kao Kreba Bruklinu za pika druge runde samo da rasterete budzet jer su posle Klivlenda u tom trenutku imali najvece rashode za plate. Mada nije ni to lako, Farid ostade sa svojih 17 min u Denveru jer niko nece to da placa. Sve u svemu, morali bi zadrzati Nurkica I dovesti jos jedno krilo jer Aminu I nije los na 4.

znam da znam

pre 6 godina

@divos
Nurkic nikako nije na nivou S.Adamsa, i sanse da Nurkic dobije 100 miliona za 4 sezone su minimalne(verovatno nepostojece), pre ce biti oko 60 miliona za 4 godine... ili 40ak mil za 3 god...

Stefan COYG

pre 6 godina

Tanak igrac generalno gledano sa puno mana (sut nepostojeci, previse faulova, odbrana upitna bas)... ne znam kakva mu je buducnost u ligi (Portland ga nece potpisati sigurno)... prica se (ESPN) da je on glavni krivac ovog plejof debakla.

znam da znam

pre 6 godina

Nista, ove godine obojica i Jokic i Nurkic potpisuju nove ugovore, pa da vidimo koliko koga cene u USA kolika je razlik izmedju njih dvojice. Ne znam samo kako ce komsije posle da opravdaju tu razliku. :)

Zile

pre 6 godina

Апсолутно је нереално да потпише уговор скромнији од Бијомба (68 мил.$, тј 17 мил.$ по сезони), а добар избор за равнање је С.Адамс (Оклахома) који је пропле сезоне потписао на 4 године за округло 100 мил.$ (25 мил.$ по сезони), и који ни у једном сегменту осим % шута није испред Нуркића.

Apsolutno je nemoguce da potpise ugovor poput Biomba ili Adamsa. Biombo je preplacen preko svih mera i garnica, Adams je znacajno bolji centar od njega. Ako dobije 45 miliona za 4 godine moze da skace od srece. Zivi bili pa videli.

Dejan

pre 6 godina

Bez dileme odlican igrac. Imao je i odlicnu sezonu, skoro double-double po utakmici za manje od pola sata na terenu, dobri procenti, a igrao je i jako dobru odbranu. Fantasticno se uklopio u tim Blazersa, kad je dosao bili su daleko van play-off zone, a sa njim u petorci su uspeli da uhvate play-off i prosle sezone i ove sezone, i da cak zavrse u prve cetiri ekipe na prejakom zapadu. I za njega i za Blazerse bi bilo idealno da ostane, mislim da moze da potpise na 4 godine. Medjutim, kao sto je receno u tekstu, sallary cap Blazersa je strasno opterecen. Jedino ako uspeju da nadju neki ovogodisnji naivni Brooklin, pa da se rese ugovora Turnera i Harklesa, makar za pickove druge runde. Ako ne, ovakav Nurkic bi imao mesto u mnogo klubova, i svakako zasluzuje ugovor u nivou Adamsa, Valanciunasa, Kantera, sto je +- 20 mil. po sezoni. I naravno da ima svetlu buducnost jer je sa 23 medju 10-15 najboljih centara u ligi.

Jim Beam

pre 6 godina

Nurkić nije ni Biombo, ni Adams. Bolji je od prvog, a lošiji od drugog. Ali to ne znači da će dobiti dobar ugovor jer sve zavisi kako se prodaje.

Adamsove brojke u nekom drugom timu bile bi značajno bolje jer ovde pored ona tri divljaka nema priliku da šutira, a mora i da se sklanja za skokove u odbrani. Koliki je salary cap, on uopšte nije preplaćen.

Biombo je sa druge strane u izlaznoj godini u Torontu odigrao strašan plejof umesto povređenog Valančijunasa, i iako se ne vidi po brojkama, sam izbacio Majami i jedini mučio Klivlend, dominirajući u odbrani. Na osnovu igara u plejofu, dobio je cca 18 miliona po godini. To nije ni delovalo previše jer je izgledalo da je imao loše brojke u Torontu jer nije dobijao minute od Valančiunasa.

Nurkić sa druge strane ima loš plejof gde nije mogao da sačuva ni Mirotića ni Dejvisa. Verujem da će to ekipe uzeti u obziru, tako da je realno nekih 15-17 miliona po sezoni.

Powerslave

pre 6 godina

Zavisi šta sam Nurkić želi.
Ako želi veći novac gotovo je nemoguće da ostane u Portlandu (osim ako oni nađu nekog nesrećnika da preuzme ove jake ugovore koje imaju). Po mnogim analitičarima njegova situacija spada u jednu od najtežih za rešavanje ovog leta.
On jeste dobar igrač, uklopio se sasvim lepo, ali ako mu daju bilo kakav veći novac klub će plaćati porez na luksuz. A Nurkić ipak nije igrač zbog kojeg se pristaje na plaćanje poreza na luksuz. Dobar jeste, ali ne baš toliko. Nijedan tim to ne želi da plaća jer je porez ogroman.

Opet, sa druge strane, Nurkić je centar starog kova, takav tip centara ispada iz mode. Još uvek ima svoju svrhu, ali za svega nekoliko godina biće u velikom problemu ako ne razvije šut sa distance, a to mu nije baš jača strana.

mare

pre 6 godina

Kakvi su se sve levaci nauzimali para u NBA, pa evo samo u Portlandu, Nurkic zasluzuje da promeni fransizu i uzme ono sto mu pripada. Mislim da mi imamo krivu sliku o njegovoj i Jokicevoj NBA roli zbog stalnog prisustva u medijima ( portali prenose da je Jokic MVP lige, a Nurkic mozda u drugoj postavi lige) ali da su prisutni i da imaju kvalitet, to uopste nije sporno. Moje misljenje je da moze da uzme izmedju 12-15m po sezoni, ima centara po ligi, on nije svestran igrac, ali svakako odlican i ovo su sasvim realne pare za njega,a nerealne za sve nas sportke strucnjake ;)

El Chapo sa Indexa

pre 6 godina

Oca mi Nurkic maximalni ugovor. Bolji je od Jokica u odbrani 3 puta. U napadu su tu negde, Jokic bolji sut, Nurkic kreativniji.

веверица

pre 6 godina

не знам зашто жели да остане у портланду. одвратна екипа. као лилард постројава управу што немају тим за титулу, а он дечко није ни у 10 плејмејкера лиге , а при томе је 1. звезда тима. може нуркић у доста занимљивију средину. треба да буде срећан ако портланд не буде у стању да га исплати.
милвоки плаче за центром, клиперси ће остати без џордана, финикс ће у наредних пар година да направи бум, даласу треба центар, п. гасолу је време за пензију, јавност је коначно почела да схвата да је м. гасол најпрецењенији европљанин у историји нба... само на прву лопту што сам се сетио. а све те екипе имају бољу перспективу од портланда. портланд ће да тоне...

Adams

pre 6 godina

Adams je bre centracina. 14 poena i 9 skokova u proseku. 14 poena u ekipi sa Vestbrukom, Dzordzom i Karmelom je vrh. Masina za skokove. Covek ima 5 ofanzivnih skokova u proseku. A da ne pusta Vestbruku skokove u odbrani imao bi lagano i 13-14 skokova prosek.

Stefan COYG

pre 6 godina

Tanak igrac generalno gledano sa puno mana (sut nepostojeci, previse faulova, odbrana upitna bas)... ne znam kakva mu je buducnost u ligi (Portland ga nece potpisati sigurno)... prica se (ESPN) da je on glavni krivac ovog plejof debakla.

El Chapo sa Indexa

pre 6 godina

Oca mi Nurkic maximalni ugovor. Bolji je od Jokica u odbrani 3 puta. U napadu su tu negde, Jokic bolji sut, Nurkic kreativniji.

Vladislav

pre 6 godina

Pitanje da li ce dobiti te pare. NBA se promijenio, i malo ko zeli da daje pare za "teske" centre. Nurkic je visok i jak, ali nije uopste atleta. Nije los u odbrani, ali nije ni bas "defensive presence" kao Gober, Embid. U napadu je isto osrednji, ne moze da sutira previse dobro, nema ni neko post igru. Istina mlad je.

Ove godine sam ga imao u fantaziju i ono sto me najvise zabrinjava kod njega je da nije nimalo napredovao. Uzeo sam ga kao treceg pika, jer je proslu sezonu zavrsio prilicno obecavajuce. Medjutim ove nista bolje nije igrao, nije bilo napredka ni u jednom elementu njegove igre.

HARIS

pre 6 godina

Tanak igrac generalno gledano sa puno mana (sut nepostojeci, previse faulova, odbrana upitna bas)... ne znam kakva mu je buducnost u ligi (Portland ga nece potpisati sigurno)... prica se (ESPN) da je on glavni krivac ovog plejof debakla.
(Stefan COYG, 24. april 2018 17:28)

Nadji mi taj link ESPNa molim te, gdje se krivi Nurkic za poraz od NO! Glavni i najveci 'krivci' za ovu metlu su prije svega igraci NOa, na celu sa nezaustavljivim Dejvisom. A najveci krivac u Portlandu je samo Lilard! Pricas napamet, a smijem da se okladim da ni jednu od 4 utakmice nisi odgledao!

Petar

pre 6 godina

Nurkić je negde u rangu Valencijunasa, statistički i nešto bolji. Ovaj prima 16, sledeće 17, realno je da se učepi negde u tom rangu, a verovatno i koji milion preko.

Divos

pre 6 godina

Проблем Портланда је, како и стоји у тексту, има преоптерећен селери-кеп за наредну сезону, превише преплаћених играча и неповољних уговора

Нуркић је имао јако добру сезону, добре статистичке рубрике, 14,3 поена, 9,0 ск., 1,8 ас., 0,8 укр.лопти и 1,4 бл. за 26,4 минута по мечу, ни % нису лоши (51% за 2 и 63% за 1), гледајући дефанзиву, далеко најбољи одбрамбени играч Портланда, добро стоји и у читавој лиги, најбпљи у свом тиму у дефанзивном рејтингу (101)), деф. победничким акцијама (3,9), деф. боксу +/- (+2,8), више него добро.

Опет када га равнамо, погрешно је равнати са играчима који су потписали уговор 2014-е или 2015-е, бејаху тада другачије околности и кудуикамо мањи селери-кеп.
Зато је добро равнати са центрима који су потписали уговоре 2017-е или 2016-е.
Апсолутно је нереално да потпише уговор скромнији од Бијомба (68 мил.$, тј 17 мил.$ по сезони), а добар избор за равнање је С.Адамс (Оклахома) који је пропле сезоне потписао на 4 године за округло 100 мил.$ (25 мил.$ по сезони), и који ни у једном сегменту осим % шута није испред Нуркића.

НА срећу по Нуркића, његов менаџер Енес Трновчевић нема лиценцу у НБА (тај ми не улива поверење, пристао би на 5 мил.$ и џак брашна по сезони), већ га заступа врло способан агент Леон Роуз, који ће знати наплатити добру сезону, и Нуркић неће добити мање од 18-20 мил.$ по сезони, вероватније 20+ мил.$ по сезони

Dejan

pre 6 godina

Bez dileme odlican igrac. Imao je i odlicnu sezonu, skoro double-double po utakmici za manje od pola sata na terenu, dobri procenti, a igrao je i jako dobru odbranu. Fantasticno se uklopio u tim Blazersa, kad je dosao bili su daleko van play-off zone, a sa njim u petorci su uspeli da uhvate play-off i prosle sezone i ove sezone, i da cak zavrse u prve cetiri ekipe na prejakom zapadu. I za njega i za Blazerse bi bilo idealno da ostane, mislim da moze da potpise na 4 godine. Medjutim, kao sto je receno u tekstu, sallary cap Blazersa je strasno opterecen. Jedino ako uspeju da nadju neki ovogodisnji naivni Brooklin, pa da se rese ugovora Turnera i Harklesa, makar za pickove druge runde. Ako ne, ovakav Nurkic bi imao mesto u mnogo klubova, i svakako zasluzuje ugovor u nivou Adamsa, Valanciunasa, Kantera, sto je +- 20 mil. po sezoni. I naravno da ima svetlu buducnost jer je sa 23 medju 10-15 najboljih centara u ligi.

znam da znam

pre 6 godina

Nista, ove godine obojica i Jokic i Nurkic potpisuju nove ugovore, pa da vidimo koliko koga cene u USA kolika je razlik izmedju njih dvojice. Ne znam samo kako ce komsije posle da opravdaju tu razliku. :)

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Kazu da Trailblazersi spremaju Zach-a Collins-a kao dugorocno resenje na centru, i da bi dugorocni ugovor sa Nurkicem stetio razvoju Collins-a. Meni ne lici da Zach Collins ima potencijala da bude bolji centar od Nurkica u narednih .. pa bar 5 godina, ali opet, ja gledam NBA na televiziji, a ti koji daju te ocene primaju milionske plate ;).

Drax

pre 6 godina

Nurkic je losiji od Entoni Dejvisa kakvo iznenadjenje.Ja se ne bih odrekao njegovih usluga tako lako decko jos dosta moze da unapredi svoju igru a i ne vidim da se guraju slobodni agenti da igraju za Portland.Sedi gde si ni za gde si nisi.

Zile

pre 6 godina

Апсолутно је нереално да потпише уговор скромнији од Бијомба (68 мил.$, тј 17 мил.$ по сезони), а добар избор за равнање је С.Адамс (Оклахома) који је пропле сезоне потписао на 4 године за округло 100 мил.$ (25 мил.$ по сезони), и који ни у једном сегменту осим % шута није испред Нуркића.

Apsolutno je nemoguce da potpise ugovor poput Biomba ili Adamsa. Biombo je preplacen preko svih mera i garnica, Adams je znacajno bolji centar od njega. Ako dobije 45 miliona za 4 godine moze da skace od srece. Zivi bili pa videli.

Zile

pre 6 godina

mene zanima kako ovi prosjecni igraci dobiju takve ugovore evo konkretno harkles i lenard,a ima takvih jos u nba nisu samo njih dvojica
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rs, 24. april 2018 17:21)

Ugovor lige za TV prava je enormno skocio pre 2 godine i zbog toga su porasla i primanja kluba i kao i maksimalna suma koju tim moze da potrosi na plate igraca (salary cap) a da ne placa ligi porez na luksuz. Zbog toga su ugovori koji su potpisivani tokom leta 2016 i 2017 uglavnom losi i prenaduvani. Ocekivalo se da ce "salary cap" nastaviti da raste. Predvidjalo se da ce za 2018-2019 sezonu skociti jos 11 miliona dolara (sa 99 na 110 miliona), ali se to nije desilo i skocio je samo za milion. Isto se predvidja da ce se desiti i ove godine. To je srusilo sve planove menadzmenta timova i zbog toga vecina timova nema prostora da potpise igrace kojima isticu ugovori na cifru koja bi zadovoljila igrace. Tzv mala bara puna krokodila. Zbog toga ce mnogi ostati kratkih rukava, jos vise nego proslog leta. Recimo Detroit je pre dve godina potpisao Marjanovica za 7 miliona po sezoni u strahu da ce Bejns otici u drugi klub za jos vece pare, a Bejns na kraju potpisao za Boston za malo preko 4 miliona.

Nurkic je imao solidnu regularnu sezonu ali i katastrofalne prve 3 utakmice plej ofa. Niko mu ne predvidja dobar ugovor, a narocito ne u Portlandu. Davis je radio sta je hteo protiv njega. Nurkic je dobar odbrambeni igrac protiv teskih centara, a takvih je u ligi sve manje.

znam da znam

pre 6 godina

@divos
Nurkic nikako nije na nivou S.Adamsa, i sanse da Nurkic dobije 100 miliona za 4 sezone su minimalne(verovatno nepostojece), pre ce biti oko 60 miliona za 4 godine... ili 40ak mil za 3 god...

Jim Beam

pre 6 godina

Nurkić nije ni Biombo, ni Adams. Bolji je od prvog, a lošiji od drugog. Ali to ne znači da će dobiti dobar ugovor jer sve zavisi kako se prodaje.

Adamsove brojke u nekom drugom timu bile bi značajno bolje jer ovde pored ona tri divljaka nema priliku da šutira, a mora i da se sklanja za skokove u odbrani. Koliki je salary cap, on uopšte nije preplaćen.

Biombo je sa druge strane u izlaznoj godini u Torontu odigrao strašan plejof umesto povređenog Valančijunasa, i iako se ne vidi po brojkama, sam izbacio Majami i jedini mučio Klivlend, dominirajući u odbrani. Na osnovu igara u plejofu, dobio je cca 18 miliona po godini. To nije ni delovalo previše jer je izgledalo da je imao loše brojke u Torontu jer nije dobijao minute od Valančiunasa.

Nurkić sa druge strane ima loš plejof gde nije mogao da sačuva ni Mirotića ni Dejvisa. Verujem da će to ekipe uzeti u obziru, tako da je realno nekih 15-17 miliona po sezoni.

Goran

pre 6 godina

Nurkic ce za novi ugovor dobiti desetine miliona dolara a ima samo 23 godine.znaci on ce u toku karijere zaraditi najmanje 100 miliona dolara a to su nevjerovatne pare i u Americi a da ne spominjemo koliko je to para u BiH. Kakve to veze ima da li ce Jokic dobiti jos vise?Oni su obojica vec i sa dosadasnjim zaradama obezbjedjeni ekonomski do kraja zivota sve ostalo je debeli plus.

Powerslave

pre 6 godina

Zavisi šta sam Nurkić želi.
Ako želi veći novac gotovo je nemoguće da ostane u Portlandu (osim ako oni nađu nekog nesrećnika da preuzme ove jake ugovore koje imaju). Po mnogim analitičarima njegova situacija spada u jednu od najtežih za rešavanje ovog leta.
On jeste dobar igrač, uklopio se sasvim lepo, ali ako mu daju bilo kakav veći novac klub će plaćati porez na luksuz. A Nurkić ipak nije igrač zbog kojeg se pristaje na plaćanje poreza na luksuz. Dobar jeste, ali ne baš toliko. Nijedan tim to ne želi da plaća jer je porez ogroman.

Opet, sa druge strane, Nurkić je centar starog kova, takav tip centara ispada iz mode. Još uvek ima svoju svrhu, ali za svega nekoliko godina biće u velikom problemu ako ne razvije šut sa distance, a to mu nije baš jača strana.

Aca86

pre 6 godina

@ rs

kada su Portland napustili Oldridz, Batum, Metjuz I Lopez oni su bukvalno uzimali sta god se nudi od igraca da popune sastav. Tada su dosli Harkles, Aminu, Dejvis, Plamli, I sl. Tarner je doveden da rastersti Lilarda I Mekaluma, ali nije uspeo. Nurkic im je dobar potez, ali prethodni losi potezi ih koce. Mozda nekoga uvale kao Kreba Bruklinu za pika druge runde samo da rasterete budzet jer su posle Klivlenda u tom trenutku imali najvece rashode za plate. Mada nije ni to lako, Farid ostade sa svojih 17 min u Denveru jer niko nece to da placa. Sve u svemu, morali bi zadrzati Nurkica I dovesti jos jedno krilo jer Aminu I nije los na 4.

веверица

pre 6 godina

не знам зашто жели да остане у портланду. одвратна екипа. као лилард постројава управу што немају тим за титулу, а он дечко није ни у 10 плејмејкера лиге , а при томе је 1. звезда тима. може нуркић у доста занимљивију средину. треба да буде срећан ако портланд не буде у стању да га исплати.
милвоки плаче за центром, клиперси ће остати без џордана, финикс ће у наредних пар година да направи бум, даласу треба центар, п. гасолу је време за пензију, јавност је коначно почела да схвата да је м. гасол најпрецењенији европљанин у историји нба... само на прву лопту што сам се сетио. а све те екипе имају бољу перспективу од портланда. портланд ће да тоне...

Adams

pre 6 godina

Adams je bre centracina. 14 poena i 9 skokova u proseku. 14 poena u ekipi sa Vestbrukom, Dzordzom i Karmelom je vrh. Masina za skokove. Covek ima 5 ofanzivnih skokova u proseku. A da ne pusta Vestbruku skokove u odbrani imao bi lagano i 13-14 skokova prosek.

mare

pre 6 godina

Kakvi su se sve levaci nauzimali para u NBA, pa evo samo u Portlandu, Nurkic zasluzuje da promeni fransizu i uzme ono sto mu pripada. Mislim da mi imamo krivu sliku o njegovoj i Jokicevoj NBA roli zbog stalnog prisustva u medijima ( portali prenose da je Jokic MVP lige, a Nurkic mozda u drugoj postavi lige) ali da su prisutni i da imaju kvalitet, to uopste nije sporno. Moje misljenje je da moze da uzme izmedju 12-15m po sezoni, ima centara po ligi, on nije svestran igrac, ali svakako odlican i ovo su sasvim realne pare za njega,a nerealne za sve nas sportke strucnjake ;)