Hronika 1

26.04.2024.

12:50

Stižu rezultati DNK veštačenja; Evo koliko je svedoka ispitano u istrazi ubistva Danke Ilić

U istrazi ubistva Danke Ilić (2) koju vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru do danas je ispitano 17 svedoka i ta faza istrage je završena, a sada se čeka dostavljanje DNK veštačenja.

Izvor: Kurir.rs

Stižu rezultati DNK veštačenja; Evo koliko je svedoka ispitano u istrazi ubistva Danke Ilić
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

"Osumnjičeni za ubistvo devojčice S. J. (50) i D. D. (50), upućeni su juče u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, radi neuropsihijatrijskog veštačenja, a od narednih dokaznih radnji za sada se čeka dostavljanje DNK veštačenja oduzetih predmeta," rekli su iz VJT u Zaječaru za Kurir.

Takođe, kako sazanjemo, od početka postupka ispitano je 14 svedoka, kao i 3 svedoka od srede do danas.

Među ispitanim svedocima, da podsetimo, bili su majka osumnjičenog Dragijevića, Svetlana, otac Jankovića, Dušan, kao i majka i otac ubijene Danke Ivana i Miloš Ilić koji su potvrdili da su kobnog 26. marta sreli osumnjičene za njeno ubistvo u Banjskom polju odakle je devojčica nestala.

Janković i Dragijević su osumnjičeni da su počinili krivično delo teško ubistvo deteta, a prema rečima jednog koji je u tužilaštvu priznao delo, oni su Danku oko 14 sati prvo udarili službenim vozilom JKP "Vodovod", a onda njeno telo stavili u zadnji deo "fiat pande".

- On je ispričao da je Danku potom zadavio, njeno telo bacio na obližnju deponiju, a zatim sa ocem i pokojnim bratom telo premestio dva dana kasnije na nepoznati lokaciju - podseća naš izvor.

Danka je nestala pre tačno mesec dana, a potraga za njenim telom i dalje traje.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: