Deceniju igrao razvojnu ligu, u 32. godini postao ruki Lejkersa

Andre Ingram je sa 32 godine ispunio san i zaigrao za Los Anđeles Lejkerse posle deset godina provedenih u američkoj razvojnoj ligi.

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2018.

20:50

Deceniju igrao razvojnu ligu, u 32. godini postao ruki Lejkersa
YSS / DraftExpress

Ingram je potpisao ugovor sa "Jezerašima" do kraja sezone, a zlatno-ljubičasti su ga promovisali kao pojačanje.

On je u NBDL, kasnije G ligi igrao za više timova uključujući i Saut Bej Lejkerse. Nije draftovan 2007. godine u NBA ali ga je Juta Fleš draftovala u sedmoj rundi razvojne lige.

Vodeći je u broju pogođenih trojki u G-ligi, a prosečno je imao 9.1 poen i dva i po skoka po meču uz 1.1 asistencija.

Pošto su plate igrača razvojne lige između 19.5 i 26.5 hiljada dolara po sezoni, mnogi se odluče da odu u Evropu. Ingram to nije uradio jer je hteo da ispuni san o igranju u NBA.

"Mislim da mi je nekoliko prvih godina u Juti bilo najbolje vreme da odem u Evropu, ali sam mislio da će me pozvati u NBA, tako da jednostavno izaberete da li ćete ići za svojim snom ili preko okeana. I izabrao sam da ostanem. Nikada nisam zažalio zbog te odluke Uživao sam ovde i imao sam lepu karijeru posle svega", rekao je Ingram prenosi Sports Ilustrated.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: