NBA svrstava Tea među najbolje "klač" igrače lige

Miloš Teodosić je prema zvaničnoj NBA statistici jedan od najpouzdanijih košarkaša kojima treba dodati loptu kada se meč lomi u finišu.

Izvor: MLJ

Subota, 23.12.2017.

19:30

NBA svrstava Tea među najbolje
Getty Images

Teodosić se nalazi na šestom mestu "klač" igrača iza Kevina Durenta, Lebrona Džejmsa, Kajrija Irvinga, Kristapsa Porzingisa i Džimija Batlera.

Tu spadaju momci koji u poslednjih pet minuta utakmice ubacuju najviše poena kada je razlika između dve ekipe pet poena i manje.

Plej LA Klipersa tokom tih poslednjih pet minuta u navedenoj situaciji ubacuje četiri poena u proseku, s tim što ima znatno manje igranih utakmica od ostalih iz "klač elite", tek dve.

Primera radi Lebron Džejms ubacuje 4.9 poena ali je odigrao 21 utakmicu, dobio 15 i izgubio šest. Kajri Irving ima sličan učinak. Uzorak pleja Bostona je 20 utakmica u kojima je u poslednjim minutima ubacivao 4.6 poena.

Prvoplasirani Durent recimo ima devet takvih utakmica, Porzingis deset, Džimi Batler ima 19, a iza Teodosića je Majkl Bizli iz Njujorka koji ima dve.

Međutim, kada se sagleda ukupan broj poena, lista izgleda drugačije u korist igrača koji su imali više mečeva u nogama.

Džejms je prvi sa 94 poena, Irving je drugi sa 91, Batler je treći sa 77, Lilard je četvrti sa 72 a peti je MVP prošle sezone Rasel Vestbruk sa 64 koša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: