Glavobolja za Obradovića, Judo "svira" za Džez

Doskorašnji saigrač Bogdana Bogdanovića Ekpe Judo pridružio mu se u NBA ligi jer je potpisao ugovor sa Jutom Džez.

Izvor: MLJ

Petak, 21.07.2017.

21:19

Glavobolja za Obradovića, Judo
StarSport

Judo je sa Džezerima potpisao višegodišnji ugovor i posle Bogdanovića koji je otišao u Kingse, postao drugi ključni igrač Fenera koji je otišao iz ekipe Željka Obradovića.

Judo je krilni centar visok 209 centimetara sa rasponom ruku od čak 223 centimetra. Upravo ove atletske predispozicije su od njega napravile defanzivnu silu u Fenerbahčeu.

U završenoj sezoni je za 29 minuta imao 11.1 poen, 6.9 skokova, 2.3 asistencije i skoro dve blokade po utakmici, a "za dlaku" je bio i MVP fajnal fora Evrolige ispred Bogdana Bogdanovića.

Tokom polufinala i finala je beležio 14 poena, 10.5 skokova i šest asistencija uz tri i po banane u tim mečevima. Imao je prosečno najviše skokova i blokada po utakmici u Evroligi i postavio je rekord po broju blokada u jednoj sezoni sa 68 zaustavljenih šuteva.

Judo ima 30 godina i 2010. je izabran na draftu kao šesti pik. Birao ga je Golden Stejt za koji je igrao u 270 uakmica. Na 52 meča je bio starter tokom pet sezona sa "Ratnicima", Milvokijem i Klipersima.

U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu je upisivao četiri poena, 3.2 skoka i 1.2 blokade po meču. Imao je i znatno manje prostora u igri jer je na terenu provodio nešto manje od 17 minuta.

Njegovo puno ime u Ekpedeme u prevodu znači "lav", a u Džezu je zadužio dres sa brojem 33.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: