Majk Braun ponovo na klupi Kavsa

Klivlend Kavalirsi brzo su rešili pitanje trenera, na klupu "konjanika" vratio se Majk Braun.

Izvor: AK

Sreda, 24.04.2013.

18:13

Default images

Braun je Kavse vodio do pet uzastopnih učešća u plej-ofu, doduše sa LeBronom Džejsom, da bi dobio otkaz 2010. godine.

U međuvremenu je bio trener Los Anđeles Lejkersa, ali je dobio otkaz već posle petog meča ove sezone. Braun je dobio petogodišnji ugovor od 20 miliona dolara.

Braun se vratio u tim čiji ga je vlasnik Den Gilbert otpustio kako bi pokušao da zadrži Džejmsa.

LeBron je ipak kao slobodan agent završio u Majami Hitu, a Kavsi ostali bez trenera koji je imao 65% pobeda, po čemu je imao šesti najbolji učinak u istoriji trenera koji su imali bar 400 utakmica.

Povratak Brauna ipak nije po volji navijači, koji se pitaju zašto bi njihov tim vodio trener koji nije uspeo da osvoji titulu sa LeBronom Džejsom.

Gilbert ipak ističe da je u pitanju trener koji je uz Fila Džeksona jedini koji nije propustio plej-opf u svojoj karijeri, te da je sa 43 godine daleko od svog trenerskog vrhunca.

Kavalirsi su sezonuzavršili kao treći najlošiji tim Istoka i cele NBA lige sa skorom 24-58.

Ipak, Braun će imati ispred sebe talentovani tim koji predvode Kajri Irving, Dion Veiters i Tristan Tompson, koji ima potencijala da se u budućnosti bori za plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: