Nenad Krstić - Karli

Izvor: B92, NY Post

Petak, 31.12.2004.

03:25

Default images

Posle nekoliko upečatljivih partija rukija Nju Džersija i reprezentativca SCG, Nenada Krstića, američki mediji počeli su da primećuju ovog visokog Kraljevčanina. Prenosimo izvode iz teksta Njujork Pousta.

"Vins Karter priznaje: Kada je stigao u Netse nije imao pojma kako se Nenad Krstić zove.

Zaista nisam znao, kaže Karter....zvali su ga Karli ("Curly" - "Kovrdžavi" u bukvalnom prevodu) ili nešto slično. Mislio sam duže vremena da mu je to pravo ime, priznaje Karter.

Dakle, za Kartera, džin od sedam stopa sa neprestanom voljom za rad bio je samo jedan neznanac, bilo da se zvao Tom, Dik ili Nenad....Karli je u stvari nadimak koji je Nenadu dao trener Lorens Frenk u trening kampu, pošto mu je bilo teško da izgovara igračev srpski nadimak, Krle.

Sada znam ko je on,ističe Vins Karter.

Nisi jedini...kažemo mi....

Svake noći, 21-godišnji Krstić pokazuje sve više. Postao je član prve petorke, a nedavno imao i rekorde karijere - 17 poena u jednom meču, 12 skokova u drugom, visok procenat šuta, 47 odsto, imao je i prvi dabl-dabl učinak, 13 koševa i 12 skokova. U dve utakmice odigrao je po 46 i 40 minuta, a zaradio je i prvo izbacivanje sa meča zbog udaranja protivnika....

On ne umire za lepe poteze. On igra odličnu odbranu, razume košarku i trudi se, smatra Džejson Kid, legendarni plejmejker Netsa. Tom dečku desiće se velike stvari, ali samo da se ne povredjuje, dodaje Kid.

Ja samo igram. Tim pobedjuje i to je najvažnije, kaže Krstić koji je Netsima doneo neophodnu igru u reketu.

U svakoj utakmici se trudim. Sada mi ide, ali možda ću u sledećoj utakmici imati samo dva poena. Ipak, nastaviću da igram na isti način kao i do sada, dodaje Krstić.
On je sada nekoliko kilograma teži, bolji mu je odraz i brži je nego kada smo ga izabrali na Draftu pre dve godine. Biće on dobar igrač, kaže prvi operativac tima, Rod Torn.

Krstićeve radne navike daju Tornu za pravo. Kada je jednom prilikom neko pohvalio njegov horog desnom rukom, Krstić je potvrdio klimanjem glave, ali odmah dodao da mora još mnogo da radi na levom horogu.

Uvek sam bio dobar u tome, ali levica mi je slabija....možda zato što sam polomio šaku dva puta u četiri godine. Moraću da se više potrudim da bih usavršio levicu. Možda ću tada biti bolji igrač....

Da....teško je čuti nekog od američkih klinaca da tako skromno govori....

On ima odličnu centarsku tehniku, dobar rad nogu. Biće veoma dobar igrač. Pored sebe ima igrače kao što je Džejson Kid koji će ga hraniti loptama i govoriti mu da šutira....to će mu dati samopouzdanje, zaključuje Vins Karter."

Tekst u Njujork Poustu nije jedini u kojem se skreće pažnja na Krstića, a ovim informacijama moramo dodati da je Krstić proglašen za jednog od "pikova nedelje" od strane specijalista za Fantasy NBA. Svojim učinkom naterao je vlasnike mnogih virtuelnih timova na internetu da ga uvrste u svoje postave....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: