Utorak, 28.11.2000.

08:29

POLICIJA SPREMNA DA SPRECI ESKALACIJU TERORIZMA

Izvor: B92

Default images
Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije saopstilo je u ponedeljak uvece da uz administrativnu granicu sa Kosovom raspolaze dovoljnim snagama i tehnikom i da je spremno da spreci dalju eskalaciju terorizma, zastiti gradjane i "zaposedne punktove u zoni bezbednosti koji su deo teritorije Srbije". U saopstenju MUP, koje je potpisao ministar Bozo Prelevic, ocenjuje se da su najnovije akcije naoruzanih kosovskih Albanaca "pokusaj terorista da incidentima i provokacijama i vec vidjenim scenarijima skrenu paznju svetske javnosti u pokusaju da ugroze demokratizaciju Srbije i otvaranje Jugoslavije prema svetu". "Albanski teroristi predstavljaju opasnost za lokalno stanovnistvo, medjunarodne snage na Kosovu i drzavne organe Republike Srbije. Poslednji rezultati izbora na Kosovu jasno ukazuju da teroristi ne uzivaju podrsku albanskih gradjana, te da su se mnogi od njih iselili iz svojih kuca u zoni bezbednosti nakon upada albanskih terorista", navodi se u saopstenju. "Predstavnici Kfora i medjunarodnih snaga zatrazili su vise vremena da u neposrednim kontaktima aktivno uticu na povlacenje albanskih terorista i vracanje mira u Kopnenu zonu bezbednosti. MUP i drugi organi Republike Srbije i SRJ ulazu maksimalne napore da se smanje tenzije i izbegnu nepotrebne zrtve u juznom delu Srbije", dodaje se u saopstenju, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

34 min

Podeli: