Niko kao Džon Džons

Džon Džons, američki MMA borac, postao je apsolutni šampion po 14. put u karijeri, podvig koji niko nikada nije izveo.

Izvor: SN

Utorak, 11.02.2020.

13:07

Niko kao Džon Džons
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Svi znamo koliko je Džon Džons opasan borac i koliki je to zapravo šampion, a u poslednjoj borbi se posebno istakao.

Ipak, poslednja borba sa sobom nosi i mini skandal pošto se nisu baš svi složili sa odlukom sudija da je Džon pobedio Dominika Rejesa, ali zvanična statistika je prilično jasna.

Džon "Bouns" Džons je po 14. put u svojoj karijeri, a 11. put u nizu, odbranio šampionski pojas lake kategorije i usamio se na vrhu liste apsolutnih šampiona.

Iza sebe je ostavio čuvenog kanadskog borca, Džordža Sent Pjera sa 13 odbranjenih šampionskih titula, zatim Demetrijusa "Majti Maus" Džonsona sa 12 i takođe vrlo poznatog Andersona "Spajdera" Silvu sa 11 odbranjenih naslova šampiona.

"Sazvao sam sastasnak sa svojim trenerima večeras i vrlo sam uzbuđen oko svoje budućnosti, jedva čekam da vidim šta nam je sledeće", rekao je Džon Džons na svom "Tviter" profilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: