Beker: Šapovalov u pravu; Vilander: Udario je na mentalnog džina

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, smatra da se Denis Šapovalov opravdano bunio kod sudije Karlosa Bernardesa.

Izvor: Z.K.

Utorak, 25.01.2022.

14:15

Beker: Šapovalov u pravu; Vilander: Udario je na mentalnog džina
Foto: Profimedia/Antoine Couvercelle/Panoramic/Bestimage

Kanađanin je oštro zamerio Brazilcu što toleriše odugovlačenje Nadala sa servisom i Beker smatra da je što se toga tiče, sve bilo na mestu.

"Ako se sudija striktno drži pravila, Šapovalov je u pravu. Server odlučuje koliko brzo će igrati. Nadal nije bio spreman za ritern u 45 sekundi. Igrači kao što su Nadal, Đoković i Federer su zaradili izvestan status, ali bez obzira na to, morate da sledite pravila", rekao je Beker u emisiji "Mečbol Beker" na Eurosportu.

S druge strane, Mats Vilander smatra da su emocije savladale kanadskog tenisera.

"Šapovalov je bio preemotivan, barem po mom viđenju. Istovremeno, možda mu je i trebalo da se raspali. Sa Rafom je pričao sa respektom, ali je onda bio besan u razgovoru sa sudijom. Udario je na Rafu, mentalnog džina. Ne smeta mi ako se to radi na odgovarajući način. Morate da čitate između redova, radi se o tome, 'ovaj momak odugovlači, baš me briga ko je u pitanju, vi biste trebalo da sledite pravila", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: