Za prvi krug najviše potrošio Karić

Info

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2004.

16:51

Default images

U prvom krugu predsedničkih izbora najviše novca za TV spotove i oglase u štampi potrošio je Bogoljub Karić.

On je za reklamiranje dao 45,5 miliona dinara, navedeno je u dokumentima nevladine organizacije Transparentnost - Srbija.

Na današnjoj konfrenciji za novinare na kojoj je prikazan deo troškova predsedničke kampanje, izvršni direktor Transparentnost Srbija, Nemanja Nenadić je rekao da su podaci pikupljeni na osnovu istraživanja agencija AGB Stratedžik Risrč Serbija i Stratedžik marketing, kao i da se odnose na cene oglašavaja bez uračunatog popusta koji uobičajeno daju mediji, ali i bez poreza na promet.

Prema istraživanjima, za prvi krug predsedničke kampanje izborni štab Dragana Maršićanina potrošio je za TV spotove i oglase u štampi 39,2 milona dinara, štab Borisa Tadića 24,1 milion dinara, dok je za takvo reklamiranje kandidata Tomislava Nikolića potrošeno 6,8 milona dinara.

Tomislav Nikolić ni u prvom ni u drugom krugu, kako je zabeleženo, nije koristio štampu za oglašavanje. U drugom krugu predsedničkih izbora štab Borisa Tadića potrošio je 24,2 miliona dinara, a Tomislava Nikolića 0,9 miliona dinara.

Najviše plaćenih termina na TV stanicama imao je Bogoljub Karić u ukupnom vremenu od oko 14 sati, štab Dragana Maršićanina je zakupio 10 sati i 20 minuta, a Boris Tadić je imao zakupljeno skoro osam sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: