Stvari koje treba da nosite u ručnom prtljagu, a ne u koferu

Sezona praznika je i sezona putovanja stoga nije na odmet da imate na umu par trikova kada je pakovanje u pitanju. Pogledajte šta je ono što treba da se nađe u vašem ručnom prtljagu, a ne u koferu.

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

12:00

Stvari koje treba da nosite u ručnom prtljagu, a ne u koferu
foto: thinkstock

Neseser

Tečnost za sočiva, parfem, štapići za uši, maska za spavanje, lekovi i mnoge druge stvari treba da se nađu u vašem ručnom prtljagu, koji će biti uz vas tokom putovanja.

Laptop/Tablet

Malo je rizično da nešto tako vredno ostavljate u koferu, posebno ako uzmemo u obzir da gubljenje prtljaga nije neubičajena stvar na velikim svetskim aerodromima. Zbog podataka, vrednosti, ali i samog posla najbolje je da tehniku nosite sa sobom.

Novčanik

Osim novca, u novčaniku se nalaze i mnoge druge vredne stvari koje nikako ne bi trebalo da ostavljate u koferu. Navika mnogih koji deo novca nose u ručnom prtljagu i deo u koferu takođe nije bezbedna opcija. Sav novac koji posedujete treba da bude u novčaniku u vašem ručnom prtljagu.

Slušalice

Ako planirate da gledate neki film ili slušate muziku na laptopu ili tabletu, onda treba da ponesete i slušalice kako ne biste uznemiravali druge.

Jakna, pokrivač

Temperatura u avionu i na aerodromu je uvek malo niža, zbog čega će vam biti potreban dodatni sloj odeće ili pak, pokrivač.

Nakit

Koliko god da je zemlja u kojoj se aerodrom nalazi bezbedna, vredan nakit treba nositi u ručnom prtljagu. Sve i da se kofer ne izgubi postoji mogućnost da se nakit u njemu polomi ili ošteti.

Grickalice

Letovi često kasne, a nekada ne znate ni koliko ćete se zadržati na aerodromu. Takođe, u toku leta postoji šansa da ogladnite, pa je lepo imati neku grickalicu koja će utoliti glad do konkretnog obroka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: