Život

Sreda, 31.08.2016.

21:50

Eksperiment s burkinijem na plaži: Pogledajte reakciju građana

Društveni eksperiment na plaži u Velikoj Britaniji otkriva kako bi slučajni prolaznici reagovali na nošenje burkinija na plaži.

Izvor: Dnevnik.hr

Eksperiment s burkinijem na plaži: Pogledajte reakciju građana

Kontroverze oko nošenja burkinija ovog leta se nisu stišavale ovog leta širom Evrope, a vrhunac su doživele su u Francuskoj, kada je gradska uprava Kana zabranila nošenje ovog odevnog predmeta. Iako je odluka nedavno poništena, polemike o nošenju burkinija na plaži i dalje su aktuelna tema.

Stanovnici zemalja u susedstvu Francuske na prvobitnu odluku o zabrani reagovali su negodovanjem. Među njima su bili i Britanci, a upravo u Velikoj Britaniji sproveden je društveni eksperiment koji je za cilj imao testiranje reakcije slučajnih prolaznika na kontroverznu temu, prenosi Daily Mail.

Glumica koja je igrala ženu muslimanku odevenu u burkini pojavila se na plaži u mestu Sautend na Moru i ispružila peškir na koji je sela. Nedugo zatim, pojavio se lažni policajac koji je od žene tražio da ustane, rekavši joj da nošenje burkinija nije dozvoljeno i zamolivši je da ga skine.

Žena je odbila saradnju uz tvrdnju da ima pravo da nosi šta god želi, nakon čega se rasprava zahuktala.

U međuvremenu je grupa posmatrača stala na stranu žene i ušla u raspravu s policajcem uz podršku slobodnom izboru odevanja.

Glumci su ubrzo priznali da je cela scena nameštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: