Sreda, 24.04.2019.

17:26

Amerikanac stavljao guštere u čarape da bi ih prodao

Derik Semedo iz američke savezne države Nju Hempšir priznao je da je krijumčario retke guštere sa Filipina u SAD tako što ih je skrivao u čarapama ili pakovao u elektronsku opremu.

Izvor: B92, Tanjug

Amerikanac stavljao guštere u čarape da bi ih prodao
Foto: danielbarquero / depositphotos

Federalno tužilaštvo potvrdilo je da je 26-godišnji Semedo danas priznao krivicu pred sudom u Bostonu za trgovinu zaštićenim divljim životinjama, što je u suprotnosti sa zakonima SAD i Filipina, kao i s međunarodnim sporazumima, prenosi AP.

Vlasti su navele da je od marta do decembra 2016. ovaj stanovnik grada Našua prokrijumčario 20 živih guštera tako što ih je stavljao u čarape, koje bi onda oblepio trakom, a zatim ih krio u zadnjim delovima zvučnika ili druge elektronske opreme koja mu je onda isporučivana preko komercijalnih prevoznika.

Neki gušteri su zatim prodati kupcima u drugim američkim državama. Semedu je zbog ovog dela zaprećena zatvorska kazna u trajanju do pet godina, koja će mu biti izrečena 13. avgusta, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: