Oglasili se rivali: Ne pada nam na pamet da usporavamo telefone

Nakon priznanja da je usporavala starije telefone, kompanija Apple je krajem nedelje konačno uputila izvinjenje korisnicima koji se osećaju prevarenim. Ali, to je podstaklo brojna druga pitanja - da li i proizvođači Android telefona rade slične stvari?

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 30.12.2017.

11:40

Oglasili se rivali: Ne pada nam na pamet da usporavamo telefone
Foto: Gettyimages / ilustracija

Nakon što su HTC i Motorola eksplicitno istakli da ne usporavaju svoje mobilne telefone kada im baterije postanu slabe, oglasili su se Samsung i LG.

Predstavnici LG-a izjavili su za Phone Arenu da nikad nisu radili tako nešto, niti će raditi u budućnosti, i da im je stalo do mišljenja korisnika.

Predstavnici Samsunga, koji je prošle godine prošao celi fijasko zbog baterija na Noteu, kažu da je kvalitet proizvoda uvek bio i ostaje glavni prioritet. Produženi životni vek baterija ova kompanija obezbeđuje kroz slojevite sigurnosne mere, koje uključuju algoritam koji upravlja snagom i trajanjem punjenja.

"Ne smanjujemo performanse procesora kroz softverska ažuriranja tokom životnog ciklusa naših mobilnih telefona", poručili su iz Samsunga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: