Zašto Contol Panel odlazi u istoriju?

Jedna od promena na kojoj Microsoft trenutno radi u Windowsu 10, jeste potpuno uklanjanje Control Panela, jer kompanija želi da prenese sve opcije konfigurisanja u novi Settings ekran.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

13:54

Default images

On ne samo da izgleda moderno, već je i optimizovan za rad na uređajima sa ekranima osetljivim na dodir.

Naravno, nisu svi zadovoljni ovim potezom, pa je od Microsofta zatraženo da ostavi Control Panel i ponudi korisnicima da sami odluče da li im je potreban. Međutim, postoji razlog zašto Control Panel i Settings ne mogu da funkcionišu zajedno u Windowsu 10.

U kratkom tvitu, Gabrijel Aul šef Windows Insider programa, objašnjava da držanje CP i Settings menija u Windowsu 10 povećava korišćenje diska i memorije u operativnom sistemu, a to je upravo suprotno od onog što kompanija želi da postigne. Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: