Impresivni Žigić opet asistent

Birmingem Siti je upisao i treći trijumf na turneji u Kini i Hong Kongu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Nedelja, 25.07.2010.

11:40

Default images

Ovoga puta, lagana pobeda od 2:0 ostvarena je protiv Liaoning Hongjuna.

Ekipa Aleksa MekLiša je kontrolisala utakmica od početka, a posebno impresivnu partiju prikazao je novi tandem napadača Geri O’Konor – Nikola Žigić.

Mogućnosti srpskog centarfora i O’Konorov osećaj za gol stvaraju velike probleme odbranama. Par je sjajno sarađivao kod prvog gola. Žigić je u 18. minutu asistirao O’Konoru, pa Škotu nije bilo teško da iz neposredne blizine dovede Birmingem u vođstvo.

Tokom čitavog prvog poluvremena, svaki centaršut išao je na glavu srpskog reprezentativca, tako da je odbrana Liaoninga bila pod konstantnim napadima.

Konačan rezultat postavljen je u 38. minutu, kada je volej udarcem Sebastijan Larson poslao loptu u mrežu. Krejg Gardner je sjajno asistirao Šveđaninu, koji je prebacio golmana domaćina.

Siti se vraća u Englesku u sredu i nastavlja pripreme za početak Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: