Četvrtak, 16.07.2009.

18:08

Vaterpolisti u petak putuju u Rim

Vaterpolo reprezentacija Srbije putuje u petak u Rim gde se od 20. jula održava Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Default images

Ekipa Dejana Udovičića je pokazla dobru formu u pripremnom periodu osvojivši bronzanu medalju u Svetskoj ligi, zlato na Mediteranskim igrama u Peskari i Unikum kup u Budimpešti. „Sve te pobede su rezultat poštovanja dogovora i postavljanja stvari na svoje mesto. Ne zavaravamo se da su ti rezultati realan odnos snaga koji će se videti tek u Rimu“, rekao je selektor Udovičić.

Za Srbiju će u Rimu igrati: golmani - Slobodan Soro i Gojko Pijetlović (pridružen član ekipe je i treći golman Branislav Mitrović), igrači - Vanja Udovičić, Marko Avramović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Slavko Gak, Živko Gocić, Stefan Mitrović i Slobodan Nikić.

„Posle dobrih rezultata ovog leta ne mogu da budem pesimista, Sigurno je da nas pobede i medalje ohrabruju, daju nam dodatnu sigurnost, ali Mediteranske igre i Unikum kup nisu pravo merilo. Tek će se na Svetskom prvenstvu videti ko koliko može i mi treba da pokažemo da li imamo kvalitet ili ne. Medalja, bez obzira koja, bila bi veliki uspeh za našu ekipu i srpski vaterpolo“, rekao je kapiten Vanja Udovičoć.

Reprezentacija Srbije prvi meč igra u ponedeljak sa Španijom u 18.20 časova. Titulu brani Hrvatska.

Grupa A: Južna Afrika, Kanada, Nemačka, Mađarska
Grupa B: Crna Gora, Hrvatska, Kina, Brazil
Grupa C: Srbija, Španija, Australija, Kazahstan
Grupa D: SAD, Makedonija, Italija, Rumunija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: